Fenilketonüri hastası çocukların ailelerine seminer

Güncelleme Tarihi:

Fenilketonüri hastası çocukların ailelerine seminer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:56

Fenilketonüri hastası çocukların ailelerine seminer

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de yaşayan Fenilketonüri hastası çocukların ailelerine, İzmir Fenilketonüri(PKU) Dernek Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz tarafından hastalık hakkında seminer verildi.
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminerde  konuşan PKU Dernek Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz, yılda 300 - 400 bebeğin Fenilketonüri hastalığı ile dünyaya geldiğini söyledi. Fenilketonüri’nin kalıtsal metabolik bir hastalık olduğunu anlatan  Korkmaz şunları söyledi: “Karaciğerde enzim eksikliği doğuştan anne babadan oluşan bir hastalıktır. Dörtte bir ihtimalle çocuklar hasta dünyaya gelebiliyor. Her 25 kişiden birinin PKU yönünden taşıyıcı olduğu söyleniyor. Yılda 300-400 bebek PKU hastalığı ile dünyaya geliyor. Fenilketönürü kalıcı ve ilerleyici beyin hasarlarına tedavi edilmediğinde tanı konulmadığında beyin hasarına neden olan bir hastalıktır. Ve bu hastalarımız özel beslenmek zorunda olan çocuklar. Özel beslenmelerini yapmadıkları, yapamadıkları zaman beyindeki hasara neden olmaya devam etmektedir. Bunun içinde özel düşük proteinli makarnalar, çikolatalar, kurabiyeler, bisküviler yurt dışında üretilmektedir."
Eğitimin sonunda PKU Dernek Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz, Fenilketonüri hastası çocuklara ve ailelerine destek olan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Şimşek’e plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!