Nevşehir'de ABD ve İsrail protestosu

Güncelleme Tarihi:

Nevşehirde ABD ve İsrail protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 16:04

Nevşehir'de ABD ve İsrail protestosu

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/NEVŞEHİR, (DHA)- İSRAİL askerlerinin, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından protesto gösterisi düzenleyen Filistinlileri katletmesi, Nevşehir'de protesto edildi.
Kurşunlu Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından, İl Müftüsü Yakup Öztürk, katliamda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazına, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, bazı belediye başkanları, sivil toplum teşkilatlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Namazdan sonra ise Ak Parti Başkanlarınca hazırlanan ortak basın açıklaması, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz tarafından okundu.
ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşınmasının ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişiminin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Dolaşmaz, “Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim, bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil, açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır'' dedi.
Dolaşmaz, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişimin, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini vurguladı.
Basın açıklamasının ardından Hafız Mahmut Sami Kemikkıran, Filistinliler için dua etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!