Vali Yavuz Vatandaşlarla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz Vatandaşlarla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 14:09

MUŞ VALİSİ HALKLA BULUŞMA KAPSAMINDA 2. TOPLANTISINI YAPTI

Muş Valisi Seddar Yavuz, ‘Halk buluşmaları’ kapsamında köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Seddar Yavuz, ‘Halk Buluşmaları’ kapsamında ikincisini gerçekleştirdiği görüşmesinde, 7 muhtar ve 15 vatandaşla bir araya geldi. Vali Yavuz’a İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan eşlik etti. İlk olarak muhtarlar ile görüşen Vali Yavuz, yatırım ve projelerle ilgili bilgiler vererek, “İlimizde 2015 yılında 704 proje planlanmıştır. Bu projelerimizden 330’u tamamlanmış ve 169 projemiz ise devam etmektedir. Projelerimizin, toplam bedeli 1 milyar 846 milyon 040 bin TL. Şu anda ilimizde resmi açılışı yapılmayan 394 milyon TL’lik yatırım yapılmıştır” dedi.
Sektörel bazda yatırımlara değinen Vali Yavuz, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün resmi açılışını yapmadığımız 135 milyon TL’lik yatırımı bulunuyor. Üniversitemiz 62 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiş ve tesisler açılma aşamasına gelmiştir. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü, hükümetimizin en önemli uygulamalarından bir tanesidir. Özellikle tarım ve kırsal kalkınmanın sağlanması bakımından önemli bir işlevi gören bu kurum, ilimizde 74 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiştir. Yine Sağlık Bakanlığımız modern bir devlet hastanesini ilimize kazandırmış ve ilçelerimizde de buna yönelik çalışmalar devam etmiş ve şu anda 65 milyon TL harcanarak hizmetler gerçekleşmiştir. Bunun dışında Kredi Yurtlar Müdürlüğü 21 milyon, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz 5,4 milyon, müftülüğümüz 8,8 milyon, İl Özel İdaremizin şu anda 7 milyon, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz 2,6 milyon, kalkınma ajanslarımız 4,5 milyon TL’lik yatırımı gerçekleştirmiş ve bugün açılışa hazır hale gelmiştir” diye konuştu.
Köy muhtarlarına çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, “Sizler demokrasinin mihenk taşısınız. Köy ve mahalle tüzel kişiliğinde yönetimin başı olarak sizlere de büyük sorumluluk düşmektedir. Valilik olarak vatandaş odaklı ve hizmetkâr devlet anlayışı ile hizmet etmeye gayret ediyoruz. Tüm muhtarlarımızla gruplar halinde görüşerek özelde köyümüzün, mahallemizin, genelde de ilimizin yaşam kalitesini yükseltmek maksadıyla sizlerle işbirliği içinde sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek üzere bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yavuz, “Biz devletin ancak vatandaşa hizmet ettiği, vatandaşını memnun ettiği sürece kutsal olduğuna inanırız. Vatandaşın sorununa arkasını dönen, dininden, etnik kökeninden dolayı ayırt eden, hakir gören anlayışı ayaklar altına alırız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!