Muş'un tanıtım elçisi belgeselde yer aldı

Güncelleme Tarihi:

Muşun tanıtım elçisi belgeselde yer aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 12:40

- Bölgenin yaşamını, tarihi ve kültürel dokusunu çektiği fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez, TRT Belgesel kanalı tarafından hazırlanan "Anadolu'nun Gözleri" Projesine dahil edildi

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez, TRT Belgesel kanalı tarafından hazırlanan "Anadolu'nun Gözleri" adlı projede, çektiği fotoğrafları ve çalışmalarını anlatacak.

Muş'ta 40 yıldır fotoğraf sanatçılığı yapan Sönmez, bu süre zarfında çektiği binlerce fotoğrafla kentin tanıtım elçisi oldu.

Fotoğraf sanatını başta Muş olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllardır sürdüren Sönmez, çektiği fotoğraflarla katıldığı yarışmalardan da çok sayıda ödül aldı.

TRT Belgesel kanalı tarafından hazırlanan "Anadolu'nun Gözleri" adlı belgeselde çalışmaları yayınlanacak olan Sönmez, proje kapsamında Hasköy ilçesinde çekim yaptı.

Sönmez, 13 bölümden oluşacak belgesel de kendisine de yer verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu belgesel, bölgede ve Muş'ta yaklaşık 40 yılda yaptığım çalışmaları yansıtıyor. Fotoğraf çalışmalarım ve çektiğim manzara fotoğrafları da belgeselde yayınlanacak. Türkiye'nin birçok yerinde fotoğraf çalışması yaptım. Bugüne kadar yaklaşık 80 bin civarında tarihi ve sosyal yaşam alanını fotoğrafla belgeledim. Arşivimde 30 bin civarında negatif ile 50 bin civarında dijital fotoğraf var. Çalışmalarımla çok sayıda ödül aldım. Bunun yanı sıra ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda sergi açtım ve açmaya da devam ediyorum."

Haberin Devamı

-"Vefa borcu olarak belgeseli çekiyoruz"

"Anadolu'nun Gözleri" belgeselinin yönetmeni Cemalettin İrken ise Anadolu'nun çeşitli illerinde fotoğraf sanatıyla uğraşan insanlara vefa borcu olarak belgeseli hazırladıklarını ifade etti.

İrken, "Muş'a da doğunun 'Evliya Çelebisi' Adem Sönmez için geldik. 4 mevsim doğuyu Sönmez'in gözünden çektiği fotoğraflar üzerinden belgeselimize yansıtmaya çalışıyoruz. 4 gündür bu çalışmamız devam ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!