Muş'ta "Tekstil Kent Projesi" toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Muşta Tekstil Kent Projesi toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 15:11

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında, Valilik Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan "Tekstil Kent Projesi" için istişare toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükersoy, kentin kalkınmışlık sıralamasında Türkiye'nin 81'inci ili olduğunu, kentte aşa ve işe ciddi anlamda ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kentin ekonomik anlamda ilerlemesini sağlamak ve gençlere yeni iş imkanları oluşturmak amacıyla harekete geçtiklerini dile getiren Büyükersoy, "Kapalı alan olduğu takdirde zaman içinde bu mekanların çok kısa zamanda dolduğunu ve istihdama da katkı sağladığını tekel depolarında gördük. Tekel depolarında şu an boş yerimiz yok. Hatta son ihalelerde 9 bin liralık kira bedellerinin, 110 bin liraya çıktığını gördük. Bu aşırı bir talep olduğunu da göstermekte. Demek ki kapalı alan oluşturursak tekstil ya da başka şekilde buranın değerlendirmesi, kullanılması mümkün olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!