Muş'ta tanıtım toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Muşta tanıtım toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 11:25

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Muş'ta, Okullarda Şiddet, Kötü Alışkanlıkları ve Çevresel Riskleri Önleme ve Azaltma Eylem Planı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, bütün dünyanın buhran içinde olduğunu, yeni bir çıkış aradığını belirtti.

Avrupa'daki eğitim, ekonomi ve sosyal gelişmişlik düzeyinin Türkiye'ye göre çok yüksek olduğunu bildiren Yavuz, "Ama 15-24 yaş arasında bir kez uyuşturucuyla buluşma yaşı ve bunun nüfusa oranı yüzde 50'lere kadar çıkmış durumda. Eğer sadece eğitim, ekonomik kalkınmışlık yeterli olsaydı insanlık böylesine bir buhran içerisine düşmezdi. Demek ki yanlış yaptığımız bir şeyler var" diye konuştu.

Yavuz, Muş'ta 5-19 yaş arasında 148 bin 920 çocuk yaşadığını anımsatarak şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu toplumda en büyük sorun sevgi ve şefkat açığıdır. İnsanlar iki şey üzerinde kavga eder, sevgi ve maddi çıkar. 60 yaşına gelmiş insanlar, 'annem beni çok severdi, seni az severdi' kavgası yapıyorlarsa demek ki sevgi en büyük ihtiyaç ve erken çocukluk döneminde karşılanmayan sevgi hele hele yönetilen şiddet maalesef çocuklarımızda derin izler bırakmakta."

Belediye Başkanı Feyat Asya ise 28 Şubat'tan önce bu bölgedeki insanların, çocuklarını camilere götürerek manevi bir bağın doğmasına vesile olduğunu aktararak, "28 Şubat bilerek veya bilmeyerek bu bağı çürüttü ve şu anda her birimizin hakim olmak istediği ancak hakim olamadığı patlamaya hazır birer bomba üretti" diye konuştu.

Toplantıya Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!