Muş Ziraat Odası’nın Daka Destekli Projesinin Eğitimleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Muş Ziraat Odası’nın Daka Destekli Projesinin Eğitimleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 15:40

MUŞ'TA DAKA DESTEKLİ PROJENİN EĞİTİMLERİ BAŞLADI. EĞİTİME İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MEHMET TİKİCİ, KATILDI

Muş Ziraat Odası Başkanlığı’nın Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekli ‘Kurumsallaşma Kimliği Geliştirme Programı Projesi’ kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcilerine eğitim verilmeye başlandı.
Muş Şoförler Odası Başkanlığı’nın toplantı salonunda düzenlenen eğitim programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Proje Koordinatörü ve Muş Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Muzaffer Sonduk ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunularak kabul edilen ‘Kurumsallaşma Kimliği Geliştirme Programı’ kapsamında sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim panelinin açılış konuşmasını yapan Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, projenin amacını açıkladı. Projeden faydalanılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Kurumsallaşma bir kurumun, bir kuruluşun veya bir işletmenin kişilere bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapıya kavuşturulabilmesi işlemidir. Kurumsallaşmanın temel amacı; kurum, kuruluş ve işletmelerin, patron, lider yönetici ve önemli personele bağımlı olmadan faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri ve geliştirebilmeleridir” dedi.
Kurumsallaşma için yapılması gereken temel işlemleri tek tek açıklayan Yıldırım, “İş ve görev tanımları açık seçik yapılmalıdır. İşletme içi kurallar ve yönergeler belirlenmelidir. İşletmedeki (Personel, mali işler, üretim, pazarlama v.b. gibi) birimlerin iş akışları tespit edilmelidir. Kurumun kendisine has temel ilkeleri ortaya konmalıdır. Yetki ve sorumluluklar özenle tespit edileli ve verilmelidir. Yetki ve sorumluluklar, o yetkiyi veya sorumluluğu taşıyabilecek kişilere verilmelidir. Nihai kararlar istişare ile alınmalıdır. İşletmelerin gelişmesi, sürekliliğinin ve nesillere devrinin sağlanabilmesi için kurumsallaşması zorunludur. Kurumsallaşma ise, işletmenin tüm süreç ve işlevlerini tanımlayan ve disipline ederek sistem haline getiren bir anlayıştır. Bu anlayışın, işletmenin cari operasyonlarından ayrılarak başlı başına bir süreç haline getirilmesi, süreç yönetiminin yöntem ve sistematiği ile uygulanması gerekmektedir. Halen yaşayan birçok örnek göstermektedir ki, kurumsallaşma amacına böyle bir strateji ile ulaşılabilir. Kurumsallaşma kurum kimliği geliştirme, kurum kültürünü benimsemek, iletişim olanaklarını yaygınlaştırmak için bu eğitim seminerimizi gerçekleştirdik. İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız için önemli bir seminer olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tikici’nin sunumuyla devam etti. Tikici, ‘Kurumsallaşma Kimliği Geliştirme Programı’ kapsamında eğitim seminerine 3 gün süreyle devam edeceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!