IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 15:15
MUŞ’TA FATİH PROJESİ KAPSAMINDA MERKEZ VE 5 İLÇEDE TOPLAM 6 BİN 900 ADET TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIMI BAŞLAD
Muş’ta Fatih Projesi kapsamında merkez ve 5 ilçede toplam 6 bin 900 adet tablet bilgisayar dağıtımına başlandı.
Fatih Projesi kapsamında Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonundan düzenlene tablet bilgisayar dağıtımına Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tablet bilgisayar dağıtımı ile ilgili bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, teknoloji nerede gelişiyorsa dünyanın merkezinin de oraya kaydığını belirterek, bilim ve teknolojiye sahip olan ülkelerin dünyada daha güçlü ve daha kuvvetli, ekonomik olarak halkına refah getirdiğini söyledi. Ülkede eğitimin kalitesini arttırmak, gençleri geleceğe daha iyi hazırlamak için Fatih Projesi’nin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Büyükersoy, “Ülkemizde eğitimin kalitesini artırmak, gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için bilişim teknolojilerinden faydalanmak konusunda devletimiz imkanlar sunmaya başladı. Bizim 1982 öğrenci yıllarımızda iktisadı dersine giren hocamız, Türkiye’nin toplam ihracatı 2 milyar dolar ama sadece petrole 3 milyar dolar ödediğini ifade etmişti. Yani toplam ihracatımız petrolü karşılayamıyordu. Bugün Allah’a şükür sadece Fatih Projesi kapsamında 1,5 milyar dolarlık bir hizmet öğrencilere sunmaktadır. İnşallah bilişim teknolojileri de kullanarak gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanacaklar” dedi.
Kız öğrencilerin çalışmasını istediklerini ve bayan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan’ı örnek gösteren Vali Büyükersoy, “Kızlarımızda çalışsınlar. Bakın burada bayan vali yardımcısı görev yapıyor. Demek ki herkesin önü açık, hiç kimsenin önü kapalı değil. Yeter ki çalışalım. Daha iyi, daha kaliteli bir eğitim aldığımız takdirde gelecekte daha müreffeh olmak, daha iyi iş imkanı, aş imkanı, eş imkanı bulmak mümkün. Çünkü ekonomisi iyi olanın sağlığı da iyi olur, psikolojisi de iyi olur, çevreye de duyarlı olur. Çünkü fakirlik insanı psikolojik olarak da etkiler, fakirlik insanı fiziki olarak da etkiler. Bu açıdan fakirlik zincirini kırmak için gençlerimizin anne babadan kalacak miras fazla değilse her halde okumaktan başka çaresi yoktur” diye konuştu.
“DEMOKRASİ, EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR”
Demokrasi ekonominin lokomotifi, güven toplumunda sigortası olduğunu vurgulayan Vali Büyükersoy, “Demokrasi diyince istediğim yeri yakmak yıkmak molotof atmak değildir. Dünyanın hiç bir ülkesinde yakmak yıkmak, molotof atmak, insanları korkutmak, şiddet salmak demokratik bir eylem olarak değerlendirilmez. Bu saydığımız eylemleri yapanlarda insanı bir eylem gerçekleştirmiş olmazlar. Ancak şeytanı bir eylem gerçekleştirmiş olurlar ve şiddete başvuranların ruh sağlığından da şüphe duymak gerekir. Şiddete başvuran insan sağlıklı bir birey değildir. Hiç eşini çocuklarını döven bir baba ya da bir aile reisi sağlıklı olabilir mi?” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİMİZ SINIFTA AKILLI TAHTLARLA DERSLERİNİ TAKIP EDECEKLER”
Vali Vedat Büyükersoy’dan sonra bir konuşma yapan İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, Fatih Projesi’nin dünyada örnek bir proje olduğunu belirterek, “Onun için çok mutluyuz. Dünyada belki ender rastlanan projelerden birisi. Şu anda ilimizdeki 44 lisemizin dokuzuncu sınıfları tamamen akıllı tahtalarla döşendi. Şu anda aktif olarak faaliyetlere başladı. Bu okullarımızdaki tüm öğretmenlerimiz eğitimlerine devam ediyor. Akılı tahtalarla sınıflarda eğitim yapmaktadırlar. Bugün itibariyle 6 bin 900 öğrenciye tablet dağıtımına başladık. Dağıtılan bu tabletler akıllı tahtalarla etkileşimli olduğu için öğrencimiz sınıfta akıllı tahtlarla derslerini takip edeceklerdir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.
(ŞŞ-MSA-Y)
I