IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 15:01
MUŞ DERNEĞİ BAŞKANI OSMAN KOÇ, MUŞ'TA ÇAĞRI MERKEZİ KURULMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUKLARINI BELİRTEREK ÇALIŞMALARIN OLUMLU SONUÇLAR VERDİĞİNİ SÖYLEDİ.
Der), kentte 500 kişilik bir çağrı merkezinin kurulması için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.
Mir Saray Otelinde, Muş-Der öncülüğünde düzenlenen istişare toplantısına, Memur Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Söylemez, Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz
Koç, Kent Konseyi Başkanı Kenan Aşar, Garanti Bankası ve Ak Bank şube müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıyı açış konuşmasını yapan Muş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, kentin en büyük sorunlarından birinin gençlerin istihdamı olduğunu belirtti. İstihdama yönelik sürekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Koç, 500 kişi kapasiteli bir çağrı merkezi oluşturulması için mücadele ettiklerini söyledi.
Çağrı merkezinin oluşturulmasında STK’ların desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Koç, “İlimiz için güzel bir proje peşindeyiz. Her zaman büyük konuşmaktan ziyade, büyük düşünmek gerekiyor. Bu anlamda çağrı merkezi projemiz var. Ama bu sadece bizim istememizle olacak bir şey değil. Gerek iş adamlarımız, gerek siyasi merciler olsun, gerek STK başkanlarımız olsun herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.
Yer tahsisi konusunda Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın; ‘Gerekirse belediye binasının bir katını boşaltırım’ diye söz verdiğinin altını çizen Koç, şunları söyledi:
“Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz her zaman destek olacaklarını söyledi. Özel banka müdürlerimiz de destek olacaklarını söyledi. İlimizde bir çağrı merkezi olsun istiyoruz. 500’e yakın gencimizin istihdam edilebileceği bir rakam istiyoruz. Bunun için modern ve güzel bir yer oluşturulması adına adımlar atmaya başladık. Bu konuda yer tahsisi, alt yapı ve her türlü destek için hazırız. Bunun için gerçekten çok ciddi adımlar atıldı. Tabi bunları söylerken belediye başkanımız Sayın Feyat Asya gerekli katkıları sağlayacakları sözünü verdi. Bununla birlikte sayın milletvekillerimiz de aynı sözü verdi. Sivil toplum kuruluşları ve Muş halkı olarak bir olmamız, güçlü olmamız gerekiyor. İsteriz ki, bu paydaşlarımızla çağrı merkezini ilimize kazandırırız.”
“MUŞ BÖLGENİN EN AVANTAJLI ŞEHRİDİR”
Memur Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ise, Muş Der’in çağrı merkezi girişimine gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek “STK’lar olarak, Muş Platformu olarak bu konuda gerekli çalışmalarımız oldu. Özellikle Muş Platformu olarak yaptığımız işsizlik raporunda bu çağrı merkezini dile getirmiştik. Ama sanırım bunun bir evveliyatı var. Bir yer ayarlama problemi olmuş zamanında. Şimdi bunun tekrar gündeme gelmesi çok iyi. Çünkü bölgemizde fabrikalar, iş alanları gibi yerler kurulamıyor. Ama ilimizde çağrı merkezinin kurulması hem prestij hem de istihdam açısından iyi bir meslek grubu” ifadelerini kullandı.
Çağrı merkezinin kurulacağı alanda her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Söylemez de, “Burada memleket için en önemli konu istihdam konusudur. Eğer 200-250 kişi istihdam edilirse, bu bin kişilik bir nüfusa tekabül edecektir. Ben başta başkanım olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Muş Derneğinin bir kıvılcım oluşturduğunu ve gereken her türlü desteği sunacaklarını ifade eden Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç da sözlerine şöyle devam etti: “İşin büyüklüğü ya da küçüklüğü hiç önemli değil. Önemli olan niyettir. Muşlu olarak bunları kendimize dert etmemiz lazım. Yereldeki tetikleyici etkenleri harekete geçirmemiz lazım.”
Toplantı, Muş Kent Konseyi Başkanı Kenan Aşar, BBP Eski İl Başkanı Abdullah Has, Sınıf Öğretmenleri Derneği Başkanı Serkan Demir, Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sabahattin Akış ile diğer dernek temsilcilerinin konuşmalarıyla sona erdi.