Muş İl Genel Meclisi Rafting Sporunu Gündeme Aldı

Güncelleme Tarihi:

Muş İl Genel Meclisi Rafting Sporunu Gündeme Aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 17:25

MUŞ İL GENEL MECLİSİ, RAFTİNG SPORUNU GÜNDEME ALDI

Muş İl Genel Meclisi, rafting sporunun yaygınlaştırılması ve su sporlarıyla kentin tanıtılması amacıyla daha önce görevlendirdiği komisyon raporlarını açıklayarak oy birliğiyle onayladı.
Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı Eylül ayı 2. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda, 4 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantı tutanak ve özetlerinin okunması ve onayı ile başlayan toplantıda rafting sporu ile ilgili daha önce görevlendirilen Turizm ve Gençlik Spor ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması istendi. Gündemin 4’üncü maddesi olan ‘rafting sporuyla uğraşan gençlerin sorunlarının araştırılması ve bu sporun daha da yaygınlaştırılması’ konusu üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonu Başkanı Ümit Sakık, hazırladıkları raporu okudu. Muş Valiliği’nin katkılarıyla 2 adet rafting botu ve 20 sporcu malzemesi alındığını belirten Sakık, “Bu malzemeler sayesinde her yıl düzenli olarak yaz ve ilkbahar aylarında Murat Nehri’nde faaliyetler yapmaktadır. Bu faaliyetlere yüzlerce dezavantajlı ve üniversite öğrencisi de faydalanmaktadır. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rafting İl Temsilciliği bünyesinde her yıl ‘Rafting Şenliği’ ve ‘Rafting ile Uçurtma Şenliği’ adı altında il içi faaliyetler yapılmaktadır” dedi.
Rafting sporu ile ilgili hazırlanan raporu okuyan Sakık, “2013 ve 2014 yıllarında Şırnak Valiliği’nin daveti üzerine Güçlükonak ilçesine bağlı Cehennem Deresi diye adlandırılan bölgede 25 sporcunun katılımıyla ‘Çözüm Sürecine Destek’ adı altında faaliyetler yapılmış ve bölge halkının büyük beğenisini toplamıştır. Muş’un can damarı olan Murat Nehri’nde su sporlarını yaygınlaştırmak, sporcu yetiştirmek ve uluslar arası faaliyetlerde sportif müsabakalarda bulunmaktır. Ayrıca merkeze bağlı Tarihi Murat Köprüsü mevkiinde rafting sporu ile sosyal faaliyetler yapılmakta ve çok sayıda vatandaşın katılımı da sağlanmaktadır. Bu yapılan faaliyetlerin tamamının gelir ve harcamaları bütçesi olamayan Rafting İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile yapılmaktadır. Ayrıca, Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES) projesi desteği ile 4 adet kano alınmış olup durgun su kanosu faaliyetleri de yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Rafting sporunun daha da yaygınlaştırılması için gençlerin sorunlarına da değinen Sakık, “Daha geniş kapsamlı faaliyetlerin yapılması, sporcu yetiştirilmesi ve il içi ve il dışı faaliyetler için; su elbisesi, can yeleği, seyyar elbise değişim kabinleri (bay ve bayan), ulaşım (pikap ve sporcu taşıma için minibüs), faaliyetlere katılan sporcuların iaşe giderleri, diğer harcamalar gibi eksiklikler bulunmakta olup Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde faaliyetlerin yapılması için yaklaşık 15 bin liraya ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, okunan raporları meclisin oylamasına sundu. AK Parti ve DBP üyeleri raporları oy birliğiyle onaylayarak İl Özel İdaresi’nin gerekli destekleri sağlaması için önerilerde bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!