IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 09:53
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUŞ'TA 400 BİN FİDAN ÇALIŞMASINA DEVAM EDİYOR
Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş’ta 400 bin fidan dikimi yapılıyor.
Orman Genel Müdürlüğü’nce başlatılan ve Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından yapılan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında badem, meşe ve çam fidanlarının dikimi 6 köyde tüm hızıyla devam ediyor. Orman alanlarının arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleri ve yüklenici firma çalışanları, kar yağışı öncesi çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.
Hasköy ilçesine bağlı Böğürdelen, Karakütük, Azıklı, Dağdibi, Elmabulak köyleri ile Yaygın beldesine bağlı Karabey köyünde devam eden çalışmalar kapsamında şu ana kadar 300 bine yakın fidan dikimi yapıldığı belirtildi. Fidan dikimlerini kar yağışı öncesi tamamlamak istediklerini belirten işçilerden Yunus Arkın, hem doğaya katkı sunmanın hem de para kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her terasta 3’er kişilik gruplar halinde çalıştıklarını ifade eden Arkın, “Elmabulak ile Dağdibi köylerinde yaklaşık 15 gündür fidan dikimi yapıyoruz. Bu ekim sürecinde ektiğimiz fidanların çeşitleri; çam, meşe ve bademdir. Bu üç çeşit ağacı dikmişiz. 13-14 gün Dağdibi’nde çalıştık. 2 gündür de Elmabulak’ta çalışıyoruz. Fidan dikiminde daha önce de çalıştık” dedi.
Fidan dikimi yapılan alanların tel örgüyle çevrilerek güvenlik önlemlerinin aldığını kaydeden Arkın, “Burada yaklaşık 25-30 kişi Elmabulak köyünden çalışan insanlar var. Dağdibi köyünden de 15-20 kişi var. Hava koşullarına göre önümüzdeki günlerde 10-12 gün daha ekime devam edeceğiz. Sabah 08.00’de işbaşı yaparız, akşam 15.30’da iş bırakma olur. Bunların bakımı 3 kişi bir terasta olacak. Birisi kazacak, arkadaki arkadaş da poşetleri kesip fidanları çıkaracak ve toprağa dikecek. Üçüncü arkadaşımızda basıp etrafına çapa yapacak. Bir sene sonra bunlar tekrar çapa olacak. Etrafını tel yaptık, hayvanların girmemesi için. Buraya sanırım bir bekçi de tutulacak. Hayvanların girmemesi, tellerin zarar görmemesi için. Köy için iyi bir şeydir, yani doğayı korumak, doğayı daha yeşillendirmek herkesin görevi. Severek çalışıyoruz burada. Çünkü doğada çalışıyoruz. Dağ içerisinde soğuk oluyor yine de severek yapıyoruz. Paramızı iş bittikten sonra alacağız” şeklinde konuştu.