Malazgirt'te, yüksek elektrik faturalarına tepki

Güncelleme Tarihi:

Malazgirtte, yüksek elektrik faturalarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 12:38

- Elektrik faturasını yüksek bulan vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek VEPSAŞ'a tepki gösterdi

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesinde, elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek, VEPSAŞ firması yetkililerine tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Hasretpınar köyünde ikamet eden Orhan Eren, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TEDAŞ) özelleşmesinin ardından elektrik faturalarının yüksek geldiğini belirterek, mağdur olduklarını aktardı.

Köyde herkesin elektrik faturalarının yüksek geldiğini dile getiren Eren, "Faturalarımız çok kabarık geliyor. 2 ay önce bana bin 300 lira geldi. Bu ay ise bin 296 lira fatura geldi. İlçe merkezinde iş yerimde akşama kadar elektrikli ısıtıcı kullanıyorum ayda 100-150 lira arası fatura geliyor. Evim kaloriferli olmasına rağmen elektrikli ısıtıcı kullanmadığım halde bin 300 lira geliyor. Mağduruz, bunu kabul etmiyoruz ve şikayette bulunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşçatak köyünde oturan İzzet Katuk ise elektriğin devletin elinde olduğu zamanlarda faturaların normal geldiğini belirterek TEDAŞ'ın özeleştirilmesiyle faturaların yüksek geldiğini söyledi.

Katuk, "Bana bu ay 900 liralık fatura geldi. VEPSAŞ herkese çok yüksek rakamlar çıkarıyor. Bu faturaları ödeyecek durumda değiliz. Daha önceleri faturalar 100 ile 200 lira arasında geliyordu. Şimdi ise bin liraya yakın faturalar geliyor. Yetkililerin buna bir an önce bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!