Güncelleme Tarihi:
Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ, (DHA)- MUŞ Alparslan Üniversitesinden (MŞÜ) Öğretim Görevlisi Hasan Işık, " Tüketici bilincine sahip olmamız ve güvenli besin tüketip, dengeli beslenmeye önem vermemiz gerekmektedir" dedi.
MŞÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünden Öğr. Gör. Hasan Işık tarafından 'Gıda Güvenliği' semineri verildi.
Sağlıklı yaşam için sağlıklı ve dengeli beslenme gerektiğini, sağlıklı beslenmenin ise gıda güvenliğiyle mümkün olduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. Işık, bu nedenle gıda kaynaklı hastalıkların giderek yoğunluk kazandığını bildirdi. Öğr. Gör. Işık, şunları söyledi:
"Gıda kaynaklı hastalıklar, sağlık sistemine yük getirerek sosyo-ekonomik gelişmeyi engelleyerek, turizm, ticaret ve ulusal ekonomiye zarar vermektedir. Bu kapsamda güvenli gıda tüketimi bir zorunluluktur. Besinler, satın almadan tüketime kadar geçen aşamalarda hijyenik koşulların yeterince sağlanamaması nedeniyle zararlı hale gelebilmekte ve sağlığımız için tehlike oluşturabilmektedir. Güvenilir gıdanın elde edilebilmesi için hasattan tüketime kadar geçen tüm aşamalarda besinin çeşitli kaynaklardan kirlenmesinin önlenmesi gerekir. Bu kapsamda üreticilerin sorumlu olduğu gibi bir tüketici olarak gıda güvenliğini sağlamada bize de bazı görevler düşmektedir. Her şeyden önce besin güvenliği konusunda tüketici bilincine sahip olmamız ve güvenli besin tüketip, dengeli beslenmeye önem vermemiz gerekmektedir."
FOTOĞRAFLI