İmece usülü tırpanla ekin biçme

Güncelleme Tarihi:

İmece usülü tırpanla ekin biçme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 10:00

İmece usülü tırpanla ekin biçme

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- MUŞ'un Korkut İlçesine bağlı Dereiçi Köyü'nde yaşayanlar, dağlık alandaki ekinlerini imece usulü ve tırpanla biçmeye başladı.
Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulduğu dağlık alanda gün boyu tırpan sallayan köylüler her yarım saatte bir mola veriyor. Arpa ve buğday ekili tarlayı 4 kişinin gün boyu çalışarak ortalama 3 günde biçtiğini söyleyen Abdulkerim Sönmez,  şöyle dedi:
"Bizde sadece çayırlar tırpanla biçilmez. Dağlık kesimde olan arpa ve buğday ekinleri de  imece usülü ile ve tırpanla biçmek zorundayız. Traktörün 3 saatte yaptığı işi 4 kişi 3 günde biçiyor. Bu havada tırpan sallamak sıcakları ikiye katlıyor. O nedenle zorunlu olarak her 30 dakikada bir mola veriyoruz. Yıllardır tırpan sallıyoruz. Buna alışığız ama tek şikayetimiz sıcaklar. Güneşin altında saatlerce tırpan sallamak bizleri perişan ediyor." 
Tarla sahibi Sezai Sönmez ise, hasadı tırpanla yapmak zorunda kaldıklarını anlatırken, "Kardeş ve komşularımla birlikte hasat yapıyoruz. Geçim kaynağımız olduğu için her türlü zorluğa göğüs germek zorundayız. Biraz havalar serinlese rahatlayacağız" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!