DAKA'nın proje destekleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

DAKAnın proje destekleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 16:09

Haberin Devamı

VAN (AA) - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Muş'un tanıtımı ve kalkınması için proje çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanda en geri kalmış illeri arasında yer alan Muş'ta, DAKA tarafından tanıtım ve kalkınma öncelikli projeler hayata geçiriliyor.

DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi tarafından yöresel ürünlerin pazarlanması, bal bölgesi, tekstil kent ve yöresel ürünler çarşısı projeleri için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Kalkınma ve tanıtım öncelikli dört proje üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayan DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Görür, Muş için çok önemli projelerin olduğunu söyledi.

İlin tanıtımı ve markalaşması amacıyla strateji belgesi hazırlandığını söyleyen Görür, kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da paylaşılan projede Muş'a ait bazı değerlerin ön plana çıkarılmasının amaçlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Görür, "Muş ili şehir pazarlaması ve markalaşması, Muş ilinde üretilen ürünlerin markalaşması, değerinin artırılması ve pazarlanmasına yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında ilimizin sosyal ve kültürel değerleri ve doğallığı ön plana çıkarılarak tanıtımı ve pazarlanmasının yapılması öngörülmektedir. Bu kapsamında Muş eski kaşarı, Zoveser balı, Muş üzümü, Muş tütünü, Muş taşı gibi ilimize ait ürünlerin tanıtımı ve daha etkili şartlarda pazarlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Nesli tükenmekte olan ve sadece Muş'ta yaşadığı bilinen telli turnaların kenti simgeleyen önemli bir unsur olabileceğinin altını çizen Görür, şöyle devam etti:

"Hazar Denizi'nden tüm Avrupa'ya kadar uzanan coğrafyada sadece Muş'ta üreyen telli turnaların Muş'un simgesi olarak tanıtılması yerli ve yabancı turistlerin ve medyanın ilgisini çekerek ilimize yönelik ilgiyi artıracağı öngörülmektedir. Eski sebze halinin yıkılarak veya restore edilerek Muş taşı, ahşap ve diğer yöreye has yapı elemanları ile yeniden tasarlanması, bu çarşıda ilimize ait peynir, yoğurt, üzüm, süs eşyaları gibi ürünlerin satıldığı dükkanların ve dinlenme mekanlarının oluşturulması tasarlanmaktadır. Proje ile ilgili Muş Belediyesi ile görüşmeler ve ortak çalışmalar yürütülmektedir. Projenin, kalkınma ajansının güdümlü projesi ile finanse edilmesi planlanmaktadır."

Haberin Devamı

Muş Organize Sanayi Bölgesi'nin canlandırılması ve hazır giyim gibi yoğun sektörlerle istihdam sağlanması amacıyla kapalı atölyelerin yapılarak yatırımcıların hizmetine sunulmasının planladığını kaydeden Görür, balın markalaşması için de kentin güney kesiminde Zovaser, Kurtik dağı ile Üçevler bölgesinin bal bölgesi ilan edilerek, sadece Muşlu arıcılara açılıp organik bal üretiminin hedeflendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!