Balıkçı: Engellilerin engel seviyesini şehirler belirler

Güncelleme Tarihi:

Balıkçı: Engellilerin engel seviyesini şehirler belirler
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 08:59

Balıkçı: Engellilerin engel seviyesini şehirler belirler

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL / MUŞ, (DHA)-Engelli Dünya Kainat ve Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, “Engellilerin engel seviyesini şehirler belirler" dedi.



Muşlu şampiyon Tolga Murat Balıkçı, Muş Alparslan Üniversitesinde verdiği konferansın ardından Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, ve gazetecilerin de bulunduğu ziyarette engellilerin spora teşviki konuşuldu. Engelli bireyler için sporun bir araç olduğunu söyleyen Balıkçı, iş alımlarında da engelli bireylere öncelik verilmesi gerektiğini savundu. Balıkçı şöyle konuştu:



“Engellilerin engel seviyesini şehirler belirler. Ben yüzde 49 engelliyim. Engelli ne demek, engel teşvik eden demek. Engelliler için çok çalışılması lazım. Gençlerin elinde telefon var, bir konferans vermeye geliyorsun gençliği konferansta tutamazsın. Spot vuruşlarla mesajı vermen lazım. Konferansta tutamazsın yoksa. Bağımlılıkla mücadeleyi ve spora teşviki anlatmalıyız. Sorunları dert etmeyip, güzelce yaşamasını öğretmemiz lazım. Katıldığımız konferansta gençlerin ilgilisi de memnun ediciydi. Gençlerin gözlerinde konuya bir açlık olduğu bir boşluk olduğu anlaşılıyordu. Çeşitli sanatçı ve sporcuların buraya getirilmesi lazım. Gelemeyince gençler farklı yerlere kayıyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!