Aday Adayı Ballı: "Muş Hakettiği Konuma Gelecek"

Güncelleme Tarihi:

Aday Adayı Ballı: Muş Hakettiği Konuma Gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 09:47

Ak Parti Muş Milletvekili Aday Adayı Mehmet İkbal Ballı, Ak Parti Ankara Genel Merkezinde mülakata girdi.
Yapılan mülakatın ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Mehmet İkbal Ballı, seçilmesi halinde Muş’taki sorununa öncelik vereceğini ve bu soruna kısa vadede çözüm üretmek adına projelerinin olduğunu söyledi. Projelerini hayata geçirmek için her türlü çaba ve gayreti sarf edeceğini kaydeden Ballı, “Yapılacak olan seçimler Türkiye için dönüm noktası olacağı gibi Muş ilimiz ve Muş halkımız içinde inşallah şahlanış adına bir dönüm noktası olacaktır” dedi.
Muş için işsizlik ve yatırım gibi birçok projesinin olduğunu ifade eden Ballı, “Muş ilimiz, bölgenin en gözde illerinin başında gelmektedir. Ancak şu ana kadar hak ettiği konuma gelememiştir. Bizlerden önceki büyüklerimiz ve milletvekilleri bu güzel şehrimiz için ellerinden geleni yaptıklarından kuşkumuz yoktur. Ancak bizlerce büyüklerimizden aldığımız tecrübelerle inşallah ilimizi hak ettiği konuma taşımak istiyoruz. Bu bağlamda özellikle istihdam ve yatırım odaklı projelerimiz olacaktır. Allah nasip ederde göreve gelirsek, inşallah kısa vadede ilimizde her alandaki değimleri hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
“İŞSİZLİK SORUNUNA DERMAN OLUP, MUŞ’UN TÜRKİYE İLE BİRLİKTE BÜYÜMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Yeni Türkiye yolunda ülkenin hızla gelişmeye devam ettiğini ve seçimlerden sonra büyümeye devam edeceğini kaydeden M. İkbal Ballı, Muş’unda bu büyümeden faydalanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. İşsizlik sorununa derman olup, Muş’un Türkiye ile birlikte büyümesini sağlayacaklarını anlatan Ballı şöyle konuştu:
“Küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz, ürettiği gerçekçi ve milli politikalarla ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu gidişatını sürdürmektedir. Ülkemizin çözüm bekleyen ana problemlerinden biri olan işsizlik ile mücadele hususunda iktidarımız, yasalaştırdığı ve devamında çıkardığı bir dizi mevzuatla, kadın ve genç nüfusun istihdamını teşvik etmektedir. Bölgemizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gerçekleri karşısında kaynaklarımız ne ölçüde değerlendirilebiliyor, bu potansiyellere göre öncelikli sektörler neler olmalıdır. Bunlara ilişkin elde edilecek doğru tespit ve teşhisler, gerçekçi yatırımlarla birlikte yeni ve kalıcı iş alanlarının oluşmasına ve dolayısıyla istihdamın artmasına sebep olacaktır. AK Parti iktidarı döneminde özellikle yatırımcı bakanlıklarımızın eylem planları ile programlarını güçlendirmeleri ve bölgesel kalkınma ajansları gibi çok önemli kurumların kurulmuş olması, bölgemizde çok önemli projelerin geliştirilmesine zemin hazırlamıştır. Bu kurumların etkin kullanılması hem kalkınmanın teşvik edilmesi hem istihdamın artmasına vesile olacaktır. İşsizlik ile mücadelede öncelikli olarak mesleki eğitimlere hızla yer verip ara kademe eleman açığının giderilmesi için hususunda çalışmalarımız olacaktır. Bu hususun giderilmesi beraberinde kalitenin artmasına ve verimliliğin yükselmesine olumlu yansıyacaktır. Bu nedenle mesleki eğitim ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır.”
Bu süreçte tüm hemşerilerinin dua ve desteklerini beklediğini ifade eden Ballı, kendisinden desteklerini esirgemeyen herkese de teşekkürlerini iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!