10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 10:04

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyükersoy, mesajında, gazeteciliğin fedakarlık isteyen, şartları ağır olan, halkı bilgilendiren, bilinçlendiren ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında çok önemli katkıları bulunan bir meslek olduğunu bildirdi.

Kamu yararına hizmet yapan gazetecilerin illerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesiyle kalkınmasında önemli katkıları bulunduğunu hatırlatan Büyükersoy, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle vatandaşın duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Bu mesleği icra eden insanların kalemleri güçlü, dimağları açık ve prensip sahibi olmaları gerekmektedir. Kalemini halk adına ve halk için kullanarak, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen değerli gazetecilerimizin daha iyi şartlarda, daha iyi ekonomik koşullarda, daha iyi sosyal imkanlara kavuşarak görevlerini yapmaları ve halkımızın doğru haber alması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşünceler ile basın mensuplarımızın mesleklerinde uzun yıllar sağlık ve esenlik içinde çalışmalarını diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!