Yerel Tohum Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Yerel Tohum Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 12:06

Yerel Tohum Şenliği

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Menteşe Belediyesi Kent Konseyi ile Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi, yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla "5. Yerel Tohum ve Fide Şenliği" düzenlendi.

Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe; İzmir, Aydın, Manisa, Bodrum gibi çevre il ve ilçelerden gelenler ile Menteşe'ye bağlı mahallelerden gelen çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atilla Totoş, Seyma Gümüş Işık, Nihal Bayraktar, Feyyaz Keskin, Taner Mercan, Zerrin Çelik, Füsun Tezcan, Sema Köseoğlu ve Nuran İşler'in zeytinyağ, yerel tohum, doğal ilaç yapımı ve yenilebilir otlar konularındaki bilgilendirici söyleşileriyle şenlik başladı. Halk oyunları ekibin gösterileriyle süren şenlikte konuşan Başkan Gümüş, "Sosyal bir belediye olarak, halkımızı bir araya getiren, kaynaştıran etkinliklerde düzenlemeye devam ediyoruz. 5. Yerel Tohum ve Fide Şenliği bu etkinlerimizden biri. Burada yerel üreticilerimize, çiftçimize olan desteğimizi, Yerel Tohum Derneği, Kent Konseyi, sivil toplum örgütlerimiz ve sizlerin katılımı ile sürdürüyoruz. Menteşe'ye yakışan ve örnek olan bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, katkı ve katılımları için Yunanistan'ın Kos Adası'ndan gelen aşçılarımıza, İzmir, Aydın, Manisa, Bodrum ile çevre il ve ilçelerden gelenler ile mahallelerimizden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum" dedi. Şenlik kapsamında Sınır Tanımayan Şefler Ahmet Çetin ve Yunanistan'ın Kos Adası'ndan gelen ünlü şefler, sabah, Akyol semt pazarından aldıkları ot ve sebzelerden, Ege ve Muğla mutfağının zeytinyağlı yemeklerini pişirdi. Yöresel lezzet gösterilerinin gerçekleştiği şenlik, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi, tohum ve fide dağıtımıyla sona erdi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!