Vergi Haftası

Güncelleme Tarihi:

Vergi Haftası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 14:09

- Muğla Valisi Çiçek: - "Vergi, vatandaşlarımızın kazançları doğrultusunda adil bir şekilde sağlanan gelirdir"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla'da Vergi Haftası kutlamaları, törenle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve çalışanlar, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Törenin ardından Bayar, birim müdürleri ve çalışanlarla Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret ederek hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Çiçek, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu belirterek, "Vergi haftasının amacı vergi verme bilincini ve farkındalığını sağlamaktır. Vergi, vatandaşlarımızın kazançları doğrultusunda adil bir şekilde sağlanan gelirdir. Bu gelir, hizmet olarak vatandaşımıza dönecektir" dedi.

Ülkenin refah düzeyinin yükselmesinin, hayat standartlarının artması için verginin önem taşıdığını vurgulayan Çiçek, Muğla'daki tahsilat oranının yüzde 95’e yakın olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Devletin almakla, vatandaşın vermekle yükümlü olduğu vergiyi gönüllülükle vermesini sağlamak ve kolaylaştırıcı tedbirler almak gerektiğine ifade eden Çiçek, "Yapacağınız etkinliklerle vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı sağlanacaktır. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, 26. Vergi Haftanızı kutluyorum" diye konuştu.

Bayar ise verginin ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümesinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!