Güncelleme Tarihi:
MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'ye 55 kilometre uzaklıktaki Göktepe Mahallesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ‘Kültür ve Dayanışma Şenliği'nde üreticiler panele katılarak bilgilendirildi.
Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe Belediyesi, Kaymakamlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kent Konseyi ve Göktepe Mahalle Muhtarlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 3. Kültür ve Dayanışma Şenliği doğa ve sanatseverleri buluşturdu. Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği, Kimya Mühendisi ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Şeyma Gümüş Işık'ın ‘Zeytinyağı ve Sağlık-Zeytinyağı Tadımı' sunumuyla başladı. Işık, şenlik katılımcılarına ve bölge üreticilerine zeytinyağının insan sağlığı üzerine etkisi, zeytinyağının doğru saklanması ve zeytinyağı tadım teknikleri ile ilgili bilgiler aktardı. Sunumunun ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Şenliğin açılış töreninde konuşan CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "İlimizin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından mahalleye dönüşen köylerimize yönelik projeler ürettik. İlçe merkezimizdeki vatandaşlarımız hangi şartlarda yaşıyorsa bu mahallelerimizdeki halkımızda aynı yaşam konforuyla yaşama hakkına sahiptir. Göktepe Şenliği ile bölgedeki üreticilerimiz alanında uzman olan isimlerin sunumlarıyla ürünlerin doğru üretimi ve saklanması teknikleri hakkında kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulacak. Ayrıca tohum takas etkinliği ile yerel tohumların tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşması sağlanacak. Belediye olarak ilçemizi ve mahallelerimiz tanıtan, bölge üreticimizi bilgilendiren ve yerel tohumların kullanımını yaygınlaştıran bu tarz organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Ümmühan Gökovalı'nın yöneticiliğini yaptığı panelde Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Eczacı Atilla Totoş, Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu ve Ziraat Mühendisi Ali Şimşek, coğrafi işaretler, zeytinyağı üretimi ve saklanması, organik tarım ve organik pazar, toprak işlemesiz tarım hakkında şenlik katılımcıları ve bölge üreticilerini bilgilendirdi. Panelin ardından tohum takas etkinliği gerçekleştirilirken şenlik katılımcılarına yemek ve Göktepe yöresine özgü çentme biber ikram edildi. Şenlik daha sonra yöresel sanatçıları tarafından sahnelenen Türk Halk Müziği ve şiir dinletileri ile sona erdi.
Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF