Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 11:27

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde geri sayım

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Devlet Sanatçı piyanist Gülsin Onay'ın kariyerindeki 2 bininci konseriyle başlayacak.
Denizbank ana sponsorluğunda gerçekleşecek 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Temmuz- 11 Ağustos arasında klasik, caz, etnik müzik, alternatif müzik, workshoplar ve jam sessionlarla müzikseverlere unutulmaz bir yaz yaşatacak. Festival, 5 hafta boyunca tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı başta olmak üzere, Gümüşlük'teki farklı mekanlarda düzenlenecek. 'Suda Caz', 'Kumda Gitar' ve 'Taşta Klasik' başlığı altında 3 ayrı konsept; toprak ev konserleri, 5 masterclass, 4 farklı sahne ve toplam 28 konser seyirciyle buluşacak.
TAŞTA KLASİK KONSERLERİ
Bosch'un ana sponsorluğunda gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinde Gülsin Onay'ın, Saygun Quartet ve Cemre Burhan Çetin'le vereceği 2 bininci konserini Emre Şen, Ilya Kondratiev&Emre Yavuz, Ayla Erduran&Stephane Blet, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası; Bülent Evcil, Philip Moll, Raffaele Trevisani ve Paola Girardi gibi sanatçıların konserleri izleyecek. Taşta klasik konserlerinde son konser ayrıca festivalin de kapanış konseri olacak. Gecede festivali yaratan iki piyanist Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu tarihi taş ocağında birlikte sahneye çıkacak.
SUDA CAZ
ENKA Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye'ye davet edilen dünyaca ünlü Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvær festival sahnesinde yer alacak. Nils Petter Molvær'i Gümüşlük'te kaçıranlar, 12 Temmuz akşamı İstanbul'da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyebilecek. Suda caz konserinde ayrıca Simin Tander; Norveç Büyükelçiliğinin etkinlik sponsorluğunda festivale davet edilen Håkon Kornstad ve Kristin Asbjørnsen & Olav Torget, birer konser verecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası'nın ardından, Emin Fındıkoğlu + 12, bir "big band" konseri ile sahnede olacak. Bu konser öncesinde emektar cazcı İlham Gencer'e "Yaşam boyu onur ödülü" verilecek.
KUMDA GİTAR
Bridgestone ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Kumda Gitar konserleri Derek Gripper'la başlayacak. Hasan Meten &Erdem Sökmen ikilisi; Redmond O'Toole, Marek Pasieczny, Golfam Khayam&Mona Matbou Riahi'den oluşan Naqsh Duo ile devam edecek. Ayrıca seri konserlerin sonunda antik taş ocağında bir de Kumda Gitar Final Konseri düzenlenecek.
TOPRAK EV'DE PİYANO SERİSİ
Bu sene piyano ile başlayacak olan, önümüzdeki yıllarda farklı enstrümanlarla devam edecek olan butik konserler serisi, Gümüşlük sahilinde festival merkezinde yer alan Toprak Ev'de gerçekleşecek. 9 Temmuz'da Emre Yavuz'la başlayacak seride Ilya Kondratiev, Gülsin Onay ve Stephane Blet yer alacak.
GÜMÜŞLÜK FESTİVAL AKADEMİSİ
Festival bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisinde bu yıl piyano, keman, flüt ve gitar masterclassları düzenlenecek. Genç yetenekler bu yıl festival kapsamında 5 konser verecek. Konserlerin tüm bilet geliri 2017 yılı GFA burs fonuna aktarılacak. Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21.15; diğer konserler ise 20:30'da başlayacak.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili; Roots of Highlife - Ortakent (0 542 443 50 10) ve Biletix'den temin edilebilecek.
BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!