Uluslar Arası Öğrencilerden Dostluk Buluşması

Güncelleme Tarihi:

Uluslar Arası Öğrencilerden Dostluk Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 14:25

ETKİNLİĞE KATILAN ÖĞRENCİLER TOPLU EĞLENCE

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “2. Uluslararası Öğrenci Buluşması” Üniversite AKM salonunda yapıldı. Üniversitede öğrenim gören yabancı öğrenciler etkinlikte ülkelerini ve kültürlerini tanıtırken, ülkelerinin yerel danslarından oluşan gösteriler sundu.
Etkinlikte öğrenciler ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyerek, ülkelerine özgü yiyecekleri ve kültürel materyalleri tanıttı. Programda, Sudan, Gana, Kazakistan, Nijer, Azerbaycan ve Suriye’li öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. Gösteride Suriye’li öğrencilerin hazırladığı kareografide savaş teması ele alınırken salondan büyük alkış aldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitede 60 ülkeden 750 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Harmandar, “Uluslararasılaşma faaliyetlerinin bir ayağı olarak ve 2011 yılından itibaren üniversiteye yabancı öğrenci kabul etmeye başladık. Bugün çok güzel sonuca ulaştık. 60’ın üzerinde farklı ülkeden 750 öğrencimiz var. İkinci defa Uluslararası öğrenci buluşması yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu buluşmada her farklı ülkeden, farklı renklerden, farklı öğrencilerle bir arya geliyorlar ve tanışıyorlar. Kendi ülkelerini tanıtan etkinlikler yapıyorlar. Eğer dünyada barışı sağlamak istiyorsak, dünyada dostlukları genişletmek istiyorsak, dünyadaki toplumlarda da dayanışmayı, kardeşliği, benimsemek gerekiyor. Buda ancak üniversitelerde uluslararası buluşmasıyla olabilir” dedi.
Salonda yapılan gösterilerin ve konuşmaların ardından programa katılan Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve diğer bölümlerden gelen üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri ülkelerin stantlarını gezdi. Her ülkenin standında ülkenin tanıtımı ve yöresel yiyecekleri tanıtıldı.
Etkinlik hakkında konuşan yabancı öğrenciler, “Bu etkinlik bizim açımızdan çok önemli. Ülkemizin tanıtımını yapmamızın yanında, yöresel giysilerimiz, yemeklerimiz ve folklorümüzü de burada tanıtma imkânı buldu” dedi.
Filistin’den okumak için Gelen bir öğrenci ise “Ülkemiz ateş altında. Biz tüm dünyada ülke olarak tanınmak istiyoruz. Bizim şu anda vatan diyebileceğimiz topraklarımız işgal altında. Bu tür etkinliklerde bizler kendimizi tanıtarak varlığımızı ispatlamak istiyoruz. Bu etkinlik bir nevi Filistin Devleti’nin var olduğunu haykırmadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!