Üçü bir arada sezon açılışı

Güncelleme Tarihi:

Üçü bir arada sezon açılışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 11:21

Üçü bir arada sezon açılışı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi, Yakaköy Mahallesi'neki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, sanat sezonuna 3 sergi ile 'merhaba' dedi.

Orhan Kemal Meydanı'nda düzenlenen açılışta törenine birçok sanatseverin yanı sıra dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay da katıldı. Sergilerin açılış konuşmasını yapan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Muhtarı Cenap Tezer, konuşmasına köşe yazarı Yılmaz Özdil'in "Songül" isimli köşe yazısını okuyarak başladı ve daha sonra dinleyicilere yıl boyunca Sanat Köyü'nde gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Sergide eserleri yer alan sanatçılar da tanıtılırken Dibeklihan'da gelenek haline gelen açılış çanını, Gülsin Onay çaldı. Açılış çanının çalınmasının ardından sanatseverler sergileri gezdi. Sanat Köyü'ne bu sene ilave edilen İsmail Hakkı Tonguç Sanat Galerisi'nde Dibeklihan açıldığı 2008 yılından günümüze sergi açan sanatçılardan resim, heykel, fotoğraf, baskı, seramik eserlerin yer aldığı "Dibeklihan Kolleksiyon Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yıldız Kenter Sanat Galerisi'nde de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanları Musa Köksal, Erhun Şengül, Burcu Karabey, Betül Demir Karakaya'nın özgün baskı, seramik eserlerinin yer aldığı Karma Sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Erdinç Bakla Sanat Galerisinde ise sanatçı Nuray Boğuç'un 4 yıldan beri yaptığı 64 eserinin yer aldığı resim sergisi açıldı. Tuval üzerine kuru, pastel ve kuru boya tekniğiyle hiper-realist resimler yaptığını ve kalem ile final yaptığını söyleyen ve eserlerinde özellikle gözler üzerine yoğunlaştığını belirten Tonguç, "Kedilerin gözleri çok güzel, beni çok iyi ifade ediyor ve çok renkli" dedi. 3 sergi de 16 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!