Tek açılışta 3 sergi

Güncelleme Tarihi:

Tek açılışta 3 sergi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 14:39

Tek açılışta 3 sergi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde yapılan açılışta emekli Koramiral Ekmel Totrakan, Şinasi Bozatlı ve Yeşeren Hancı Kavas'ın resimleri beğeniye sunuldu.
Bodrum'un Yaka Mahallesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde üç sanatçının resimlerinin yer aldığı serginın açılışını eski vali Lale Aytaman ve sanatçılar birlikte yaptı. Emekli Koramiral Ekmel Totrakan'ın su altında yaptığı yağlı boya tablolarının hikayesi sanatseverleri duygulandırdı. Birbirinden güzel tablolara imza atan Totrakan, kendisinin su altında resim yapmasına vesile olan ve kansere yenik düşerek hayatını kaybeden su altı belgeselcisi, yakın dostu Haluk Cecan'ın anısını yaşatmak istediğini belirterek, "Ordularla hudutları geçersiniz, işgal edersiniz fakat sanatta ileri iseniz kalplerini kazanıp geçersiniz. Ben isterim ki biz ülkeleri bu şekilde fethedelim, ordularla değil. Bir asker olarak bunu söylüyorum ama hissederek söylüyorum" dedi.
Sanat Köyü'ndeki sergilerin açılış çanını çalan Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, Yıldız Kenter Sanat Galerisi'nde Şinasi Bozatlı'nın 19 soyut eseri, Yeşeren Hancı Kavas'ın Erdinç Bakla Sanat Galerisi'nde 'Hü Hü Fantastik' isimli ve horoz konseptli 16 çalışması ve Ekmel Totrakan'ın resim sergilerini ziyaretçilerle buluşturdu. Sergiler 8 Eylül 2016 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!