Süslü kadınlardan bisiklet turu

Güncelleme Tarihi:

Süslü kadınlardan bisiklet turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 16:41

Süslü kadınlardan bisiklet turu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlenecek.

Bodrum'da 24 Eylül Pazar günü düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, saat 17.00'de, Bodrum Belediye Meydanı'ndan başlayacak. Bodrum şehir merkezi yollarını egzoz yerine parfüm kokuları saracak. Bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinlik, 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde eş zamanlı olarak ülkenin 50 şehirde birlikte yapılacak.

Bisikletlilerin yollardaki varlığını hatırlatmak, güvenli bisiklet yollarına olan ihtiyaca vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar, şık kıyafetlerle bisiklete binerek belediye meydanından başlayarak Neyzen Tevfik Caddesi, Yeniköy ve Türkkuyusu caddesi üzerinden şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre pedal çevirecek. Topluluk, yine meydanda toplanarak etkinliği müzik şöleniyle devam edecek.

Yaklaşık 150 kadının katılması beklenen turda, herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmayan gönüllü kadınlar, diledikleri gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresini değiştirecek. Tur organizatörü Burcu Gelegen, "Amacımız bisikletlilerin yollardaki varlığını hatırlatmak, güvenli bisiklet yollarına olan ihtiyaca vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlarla birlikte dikkat çekmek, dünya turizm markası Bodrum'da bile ne yazık ki bisikletlilerin rahatça sürüş yapabileceği yollarımız yok" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!