Sürücülerden sanal selektör

Güncelleme Tarihi:

Sürücülerden sanal selektör
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 08:49

Sürücülerden sanal selektör

Haberin Devamı

MUĞLA'da binlerce kişi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturdukları Radar ve Çevirme Grubu'ndan yollardaki trafik uygulamalarını anlık olarak birbirlerine bildiriyor. Bu sayede gruba üye olanlar daha dikkatli olarak yolculuklarını tamamlıyor. Muğla şivesiyle yapılan paylaşımlar ise grupta esprilere neden oluyor.

Türklere özgü olduğuna inanılan ve stand-up gösterilerine konu olan sürücülerin yollardaki radarları selektör yaparak karşı yönden gelen diğer sürücülere bildirmesini, Muğla'daki sürücüler Facebook'a taşıdı. Sosyal medya üzerinden kurdukları 'Radar ve Çevirme (Live)' isimli grupta bir araya gelen sürücüler, 'Sanal selektörler' yapmaya başladı. Şu ana kadar 40 bin üyesi bulunan grubu takip eden kişi sayısının artış göstermesi bekleniyor.

SÜRÜCÜLERİN PAYLAŞIMLARI

Grup kullanıcılarının radar yerlerini dikkat çekmeden bildirmek amacıyla yaptıkları komik paylaşımlar okuyanları gülümsetiyor. Sürücülerin bazı ilginç paylaşımları şöyle:

"'Aydın-Muğla istikameti kara kuyu camların arasında beyaz güvercin avlanmayı beklepduru', 'Çine çıkışı Aydın'a doğru fotoğraf çekimi gülümseme', 'Milas istikametinde havaalanı köprüsünü geçince avını bekliyor', 'Selimiye'yi geçince Köşk Kavşağı'nda kameraya el sallayın', 'Muğla istikameti Karabörtlen Kavşağı cici kız resim çekiyor', 'Döğüşbelen-Muğla istikameti güvercin uçuverdi', 'Ortaca girişi yılbaşı bileti dağıtıyorlar', 'Ula girişinde tuzak var', 'Karakuyu çamlar altında beyaz tavuk', 'Geçit töreni var, tören alanından geçerken ver mehteri', 'Ortaca'da şipşak var mı?', 'Yanıklar-Fethiye arası kız isteme töreni var. Oğlan güzel değilse fatura kesiyorlar', Muğla-Aydın istikameti, Bayır'a gelmeden beyaz güvercin hemen arkasında opupdurula', 'Gökova Marmaris ışıklarda ördek avcıları bekliyor, yüksekten uçun.'"

KURALLAR DA VAR

Grup yöneticileri tarafından üyelerin uyması gereken kurallar da belirlenmiş durumda. Kurallara uymayan üyelerin gruptan uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Üyelerin uyması gereken kurallar ise şöyle sıralanıyor:

"Gruba sadece gerçek kişiler kabul edilir, güzergahımızda 'Çevirme var mı' diye sormayınız, zaten cevap verecek kişi öncesinde görüp yazmıştır, yazmamışsa size de cevap vermez. Israrınızda gruptan çıkarılırsınız. Yol temiz gibi gereksiz paylaşım yapmayınız. İzinsiz reklam yapamazsınız. Reklamlar ücretlidir, admin ile bağlantıya geçebilirsiniz. Geyik yapmayınız. Fotoğraf paylaşımı yapmayınız. Radar arabasının neye benzediğini hepimiz biliyoruz, ısrarınızda gruptan çıkarılırsınız. Siyasi, ayrımcı ve ırkçı paylaşım yapar yada bu nedenle diğer üyelerle münakaşaya girerseniz direkt engellenebilirsiniz."

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!