Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 17:13

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' (SYFF) 18-20 Kasım arasında yapılacak. Festivalde 3 gün boyunca yaklaşık 15 film yayınlanacak.

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle; TEMA Vakfı Gönüllüleri, Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği, Bodrum Tohum Derneği ve Bodrum Kent Konseyi işbirliğiyle 9'uncu Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali düzenlenecek. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde 'Surdurulebiliryasam.tv' ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliğiyle hayata geçen festival, bu yıl 18-20 Kasım tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 9'uncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Festival ilk olarak 18 Kasım Cuma günü saat 14.30'da Hindistan yapımı olan 'Kullan-Ye Kaşıkların Hikayesi' isimli film ile başlayacak. Festivalde film sonlarında yetkin kişiler, filmler ile ilgili konuşma yapacak.

Bodrum Tohum Derneği Basın Yayın sorumlusu Gönül Demirel, "SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin "Siz de Yapabilirsiniz" çağrısına kulak veren yerel sosyal toplum kuruluşları ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliğiyle Türkiye'nin farklı köşelerindeki 20 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kolektif bir çabanın ürünüdür. Sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu düşünen bireylerin ve kuruluşların gönülden desteği ile gerçekleşmektedir. Bu yıl 18-20 Kasım tarihleri arasında 3 gün boyunca gerçekleşecek olan festivalde gösterilecek filmlere ait tanıtım kitapçığı ve film programı ayrıca hazırlanmıştır" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!