“Slow Cheese Bodrum” Peynir Festivali

Güncelleme Tarihi:

“Slow Cheese Bodrum” Peynir Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 12:40

“SLOW CHEESE BODRUM” PEYNİR FESTİVALİ

“Slow Cheese Bodrum” Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival ile yöresel peynirlerin önemine dikkat çekildi.
Bodrum Belediyesi, Bodrum Ziraat Odası ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum Grubu işbirliğiyle Bodrum ve Milas’ta eş zamanlı olarak düzenlenen “Slow Cheese Bodrum” Peynir Festivali’nde sergi, panel ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe birçok işletme ve firma katılımcı olarak destek verdi.
Festival kapsamında Milas’ta Çevre Yolu Tariş Fuar Merkezi’ndeki 6. Güney Ege Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda “Anadolu Peynirleri Tadımı ve Satışı” yapılırken Bodrum’daki Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi’nde “Anadolu Peynirleri Sergisi” ve “Tadım Standı” açıldı. Bodrum Marmara Koleji’nde ise “Yöresel Peynirlerimiz ve Geleceği” konulu bir panel düzenlendi.
Panele konuşmacı olarak katılan Slow Food Bodrum Kurucu Lideri Frank Marciano, Slow Food İstanbul Fikir Sahibi Damaklar Lideri Defne Koryürek, Coğrafi İşaretler Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Slow Food Kars Lideri Ekomüze Zavot Peynircilik Müzesi Kurucusu Peynir Üreticisi İlhan Koçulu, Beslenme ve Gastronomi Uzmanı Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu Ziraat Mihendisi Tangör Tan ve Slow Food İzmir Bardacık Birliği Lideri Nedim Attila peynirciliğin geçmişi ve geleceği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Panelin ardından katılımcılara “Keçileri Kaçırdık” adlı belgesel film gösterimi sunuldu.
Festival boyunca “Özel Peynirli Menüler” Bitez’deki Bağarası, Ortakent’teki Erenler Sofrası, Konacık’taki Kısmet Lokantası, Yalıkavak Yolu’ndaki Parpali ve Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Zazu ve Musto restoranlarında satışa sunuldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi, Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde de peynircilik hakkında eğitimler verildi.
Festivalin son günü ise Erenler Sofrası’nda çiğ keçi sütünden uygulamalı peynir yapımı ve söyleşisi ile İlhan Koçoğlu’nun “Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi” adlı kitabının, Arkun Ünsal’ın da “Süt Uyanınca” ve “Silivrim Kaymak” adlı kitaplarının imza etkinliği gerçekleşti.
Festival, 8 Mart saat 19.00’da Ortakent, Erenler Sofrası’nda düzenlenecek gala yemeği ile sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!