Özlen Ayata, 2017 yaz tasarımlarını sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Özlen Ayata, 2017 yaz tasarımlarını sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 17:45

Özlen Ayata, 2017 yaz tasarımlarını sergiledi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki modaseverlerin ve moda takipçilerinin yakından tanıdığı Özlen Ayata, merakla beklenen "Kİ-SHE-SEL 4" isimli 2017 Yaz Defilesini gerçekleştirdi.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanı'nda gerçekleşen defileyi, Bodrumlu birçok modasever izledi. Ayata'nın doğa- insan ilişkisine bakışını yansıtan karakteristikler taşıyan defilede sergilenen deri yelekler, çantalar, takı ve aksesuarlar oldukça beğenildi. Doğal malzemeler kullanmaya özen gösteren Ayata, koleksiyonundaki tüm parçaları kendisi tasarlayıp el işçiliğini de kendisi yapıyor ve tüm parçaları sadece birer tane yapıyor. Felsefi anlamda  doğanın insanoğluna verdikleriyle neler yapılabileceğinin de bir kanıtı olan tüm tasarımlar, estetik bütünlüğü ve çarpıcı görsel etkisiyle de izleyenlerde derin izler bıraktı

Fulya Pamay, Kübra Saatçıoğlu, Dila Ekim, Ece Aydın, Seza Güzelöz, İlayda Dure, Hazal Dündaralp, Cansu Somer, Emine Yanık, Akay Taşkıran, Banu Kırca isimli mankenlerin sunduğu yaklaşık 300 parçanın sergilendiği defilenin sonunda Özlen Ayata'nın kızı Dilara Ayata, annesinin tasarladığı deri gelinliği giyerek podyuma çıktı. Dilara Ayata ve Oğulcan Çelik gelin ve damat konsepti ile modaseverlere görsel bir şölen sundu. Deri ağırlıklı ve tamamı el yapımı yelek, çanta, takı ve kemerin göz önüne çıktığı defiledeki aksesuarlar gece kıyafetlerinin yanı sıra günlük kıyafetler ile de kullanılabilir. Çok mutlu olduğunu belirten Özlen Ayata, "Bir sene boyunca çok keyifli bir şekilde çalıştım, mankenlerim de bunları en iyi şekilde sergiledi. Temel hedefim doğanın bize hediyesi olan muhteşem mücevherleri bir araya getirip kendi zevkimce bir koleksiyon çıkardım. Zaten her yıl farklı bir koleksiyon yapıyorum. Türk motiflerini modernleştirerek, kendi çizgime uyarlayarak tasarlamaya çalışıyorum. Geleneklerimizde gerçekten çok iyi motifler var. Benim çok otantik bir zevkim yok. modern çizgiler ile mutlaka bir türk el sanatı koymaya çalışıyorum yaptığım parçalara ki geleneklerimizi yaşatayım" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!