Ortaca Belediyesi'nden o isimlere levhalı vefa

Güncelleme Tarihi:

Ortaca Belediyesinden o isimlere levhalı vefa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 14:13

Ortaca Belediyesi'nden o isimlere levhalı vefa

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, isimleri cadde, sokak ve parklara verilmiş değerli kişilerin fotoğraf ve kısa biyografilerinin yazılı olduğu kompozit malzemeden levhalar hazırlandı. İlk etapta hazırlanan 50 levhanın ilçe merkezindeki yerlerine asılmaya başlandığı bildirildi.

Ortaca'nın değerleri cadde, sokak ve parklarda yaşayacak. Ortaca Belediyesi, örnek bir çalışmaya imza atarak ilçe merkezinde bulunan sokak, cadde ve parklara isimleri verilmiş olan değerli şahsiyetlerin fotoğrafları ve kısa biyografilerinin yazıldığı kompozit malzemeden yapılmış tanıtım levhaları hazırlattı.

Hazırlanan ilk etaptaki 50 levha, değerli şahsiyetlerin simlerinin bulunduğu parklar yanı sıra sokak ve caddelerin başlangıç ve bitiş noktalarına yerleştirilmeye başlandı. İlçe merkezinden başlayan uygulamanın zamanla Dalyan ve Sarıgerme başta olmak üzere diğer tüm mahallerle süreceği belirtildi.

Çalışmayla ilgili bilgi veren CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "Ortaca'nın Ortaca olmasına katkı sağlamış Şerefnaz Başoğlu, Kazım Başoğlu, Ahmet Ateş, Topbaş Mustafa Şahin gibi vefat etmiş değerli insanlar var. Belediye reisliği yapmış Muhammet Kundakçı, Halil İbrahim Tolga, Kemal Şahin gibi hatıralar bırakmış merhum başkanlarımız var. İlçemizin ilk esnafları olan Baki Kuzgun, Mehmet Taç, Vahit Dağdelen yanı sıra öğretmenimiz Vedat Kaban, bekçimiz Osman Aydın, din görevlimiz Mehmet Abay gibi merhum büyüklerimiz ve Ünal Daka, Tayyar Milat gibi aziz şehitlerimiz var. Bu değerli insanların ismi bizden önce ve bizim dönemimizde sokak, cadde ve parklara verildi. Bundan sonra da bu tarzda isimleri yaşatmak için yeni açılacak olan sokak ve caddelere, değerli şahsiyetlerin adını vermeye devam edeceğiz. Elbette Fakir Baykurt, Uğur Mumcu, Türkan Saylan gibi kültür sanat edebiyat ve bilim hayatına katkı sunan çok sayıda kıymetli insanlar var. Biz yapmış olduğumuz bu çalışmayla gerek genç neslin, gerek ilçemize yeni gelen vatandaşlarımızın sokak, cadde ve parklardaki isimlerinin nereden aldığını öğrenmeleri açısından bir nevi kültür çalışması yaptık. Bu konuda pilot bölge olarak ilçe merkezimizden başladık. Ortaca'ya katkısı olan yaşamlarını kaybetmiş bu şahsiyetlere bizim bir vefa borcumuz var. Onlara hakkımızı ödeyemeyiz ama hiç olmazsa bu şekilde unutulmamalarını sağlamış olacağız" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA, (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!