Oktay Ekinci Muğla'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Oktay Ekinci Muğlada anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 13:55

Oktay Ekinci Muğla'da anıldı

Haberin Devamı

MİMAR, çevreci, araştırmacı, gazeteci ve yazar Oktay Ekinci, ölümünün 3'üncü yıldönümünde, Menteşe Belediyesi ile Mimarlar Odası Muğla Şubesi'nin ortaklığında düzenlenen çevre mücadeleleri konulu söyleşide anıldı.

Menteşe Belediyesi ile Mimarlar Odası Muğla Şubesi'nin ortaklığında düzenlenen çevre mücadeleleri konulu söyleşide Oktay Ekinci anıldı. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'ndaki etkinlik, Oktay Ekinci'nin yaşamını anlatan kısa film gösterimiyle başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediyesi Başkan yardımcıları Mehmet Güven ve Levent Ünver, Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Köseoğlu ile Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz etkinliğe katıldı.

Mustafa Demiröz, 'Muğla'da Doğal Sit Derecelerinin Değiştirilmesi'; Gökova Ekolojik Yaşam Derneği adına Serdar Denktaş, 'Kadın Azmağını Koruma Mücadelesi'; Avukat Bora Sarıca, 'Koruköy, İncir Köyü Üzümlü Taşocağı Mücadelesi'; Mimarlar Odası Muğla Şubesi adına Mehmet Yenisu ise "Hukuki Mücadeleler" adlı konularda konuştu.

Konuşma yapan Menteşe Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güven ise Ekinci'nin hayatının yeşile, çevreye ve kentlik bilincinin oluşmasına adadığını belirterek, "2013 yılında aramızdan ayrılan ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden Ekinci, Türkiye'nin birçok yerinde yaptığı çalışmalar ile kentsel planlamalara, imar politikalarına yön vermiş, kültürel varlıkların restorasyonu ve korunması çalışmaları ile dünya basınının örnek gösterdiği bir isim olmuştur" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Ekinci'nin kentlilik bilincinin gelişmesinde verdiği mücadeleyi hatırlatarak, "Yaşadığımız kentin sokağını, caddesini kişiselleştirebilirsek, o zaman kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlamış oluruz. Geçmişimize, kültürel miraslarımıza sahip çıkarak geleceğimizi inşa edersek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabiliriz" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!