Güncelleme Tarihi:
MUĞLA'nın Milas ilçesindeki Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Slow Cheese Peynir Festivali kapsamında peynir yapımını öğrendi.
Anadolu'nun yerel peynirleri için ilk adımı 2015 yılında atan Slow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu, bu yıl 2-5 Mart 2017 tarihlerinde yapılan Türkiye'nin ilk peynir festivali Slow Cheese Peynir Festivali'ne katıldı. Festival programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu öğrencilerine peynir yapımı eğitimi verildi. Otel, Lokanta ve Mutfak Hizmetleri Bölümü öğrencilerine Slow Food gönüllü eğitmeni Avustralyalı peynir üreticisi Robert Paget tarafından uygulamalı peynir yapım dersi ile Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya'dan 'Şirden Mayası Kullanımı' konulu bilgilendirme yapıldı.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF