Muğla'nın keşfedilmeyi bekleyen adresi: Geyik Kanyonu

Güncelleme Tarihi:

Muğlanın keşfedilmeyi bekleyen adresi: Geyik Kanyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 12:03

- Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor - Ula Kaymakamı Yılmaz: - "Hedefimiz yıllık 2 bin olan ziyaretçi sayısını 20 bine çıkartmak"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu'nun bölge turizmine kazandırılması için çalışma yürütülüyor.

Geyik Kanyonu, son yıllarda doğa sporcuları ve fotoğrafçılar tarafından ilgi görüyor. İsmini, geyiklerin geçiş güzergahı olmasından alan Geyik Kanyonu, bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak anılıyor.

Kanyonu daha geniş kitlelere tanıtmak, daha fazla sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluşturmak amacıyla Ula Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi", 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunuldu. Proje başarılı projeler arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

- Hedef ilk etapta yıllık ziyaretçi sayısını 20 bine yükseltmek

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, gazetecilere, Geyik Kanyonu’nun turizme kazandırılması için hazırlanan proje kapsamında ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları oluşturulacağını belirterek, "Hedefimiz yıllık 2 bin olan ziyaretçi sayısını ilk etapta 20 bine çıkartmak" dedi.

Bölgeyi doğa turizmi, trekking ve ilerleyen dönemlerde çiftlik turizmi ve geriatri faaliyetlerinde önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Yılmaz, turizm çeşitliliğini artırarak yöre halkı için yeni istihdam olanakları sağlamak istediklerini kaydetti.

Ziyaretçilerin kanyondaki gezilerinin her noktasında ayrı bir güzellikle karşılaşacağına işaret eden Yılmaz, "Fauna açısından da oldukça zengin olan kanyonda ziyaretçiler, mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri, irili ufaklı çok sayıda şelaleyi, endemik bitki türlerini, sığla ağaçlarını görebilir, dağ keçilerine rahatlayabilirler. Bölgede yetiştirilen doğal ürünleri de sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacağız" diye konuştu.

Bölgede yaşayanların tamamına yakınının arıcılıkla uğraştığına dikkat çeken Yılmaz, proje kapsamında yöre halkına arıcılık eğitimi verildiğini de ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!