Muğla'nın karbon ayak izi çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Muğlanın karbon ayak izi çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 13:40

- Muğla'nın Karbon Ayakizi Envanteri ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Projesi için protokol imzalandı

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Büyükşehir Belediyesinin "Muğla'nın Karbon Ayakizi Envanteri ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı", Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandı.

Projenin protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın enerji ve yol haritasının çıkarılması ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Projenin Büyükşehir Belediyesi ve GEKA'nın yenilenebilir enerji konusundaki bakış açısı ve o konuya verdikleri önemi gösterdiğini belirten Gürün, şöyle konuştu:

"Bundan sonra GEKA veya başka kuruluşlarla yapacağımız işbirliği ile yenilenebilir enerjiyi çevre hassasiyeti içerisinde en üst noktada nasıl kullanabilirizi elde edeceğiz. Önümüzdeki süreçte GEKA'nın da desteğiyle Aydın, Denizli ve Muğla da böyle konularda farkındalık yaratıp öncü olacağız. Muğla’mız için hayırlı olsun."

- "Yol haritaları çıkarılacak"

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şafak Tercan ise GEKA'ya sunulan doğrudan faaliyet desteği başvurusunun olumlu sonuçlandığını belirtti.

Muğla'nın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Projesi'ni uygulamak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Tercan, "Projedeki amacımız Muğla'da yenilenebilir enerji kaynaklarının mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi ve Muğla'nın sürdürülebilir enerji eylem planının hazırlanmasıydı. Bu çerçevede ilimizin iklim değişikliklerine uyumlu bir şekilde gelişmesi için gerekli projeler ve yol haritaları çıkarılacak" diye konuştu.

GEKA'nın araştırma ve fizibilite çalışmalarının desteklendiği doğrudan destek programını her yıl açık tuttuklarını anlatan GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise şöyle konuştu:

"Bu programa kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvurabiliyor. 2014 yılında 30 projeye destek verdik. Bugün imzaladığımız protokol, Muğla Büyükşehir Belediyesinin özellikle iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji kaynakları ile çevreyle ilgili olmasından dolayı daha da önem kazanıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!