Güncelleme Tarihi:
MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde çalışmaya başlayan kadınlar, özgüven kazanarak kendilerine yeni bir yaşam kuruyor.
Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak onların meslek hayatında erkekler kadar yer almaları için uğraştıklarını söyleyen CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kadın istihdamını arttırdıklarını anlattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 648 kadın personelin çalıştığını açıklayan Gürün, özellikle bazılarının verdikleri yaşam mücadelesiyle örnek olduğunu ifade etti. Gürün, "Bünyemizde her alanda kadınlarımızın erkekler kadar hatta daha fazla yer almalarını istiyoruz. Türkiye'ye örnek olan ulaşımda kadın şoförlerimiz bunlardan sadece biri. 'Dünyada her şey kadının eseridir' diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda kadınlarımız her alanda söz sahibi olmalı, ekonomik güçlerini kazanmalıdır. Bütün kadın personelimize işlerinde kolaylıklar diliyor, Muğla'mızın güzelliklerine güzellik katacaklarına yürekten inanıyorum" dedi.
"HİÇBİR ZAMAN UMUTLARINI KAYBETMESİNLER"
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere sahip ailelerin engelli bireylerini bırakabilmeleri amacıyla hizmete açtığı Kısa Mola tesisinde çalışan 29 yaşındaki Serpil Kanat, doğuştan engelli olduğunu belirterek bir dönem boy aynalarına bakamadığını söyledi. Her engellinin korkularıyla yüzleşmesi gerektiğine dikkat çeken Kanat, "İki defa yanlış ameliyat olduğum için ayağıma giden sinirler kesilmiş. Bu yüzden de yürüme çağına geldiğimde ayaklarım yamuk basıyordu. Okul hayatım hep sıkıntı ile geçti. 1 ay yürüsem en az 6 ay, 1 sene evden çıkamıyordum. 9 yıl önce ayağım kesildi. O zamanlar boy aynasıya bakamıyordum. Kendime özgüvenim geldikten sonra aynalara bakmaya başladım. İş yerimde engelli arkadaşlarıma yardım ediyorum. Engelli arkadaşlarım hiçbir zaman umutlarının peşini bırakmasınlar" dedi.
ÇALIŞARAK ENGELİNİ AŞTI
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü'nde evrak kayıt işinde çalışmaya başlayan 25 yaşındaki Ayşe Karagöz, 17 yaşındayken omuriliği iltihaplanması nedeniyle tekerlekli sandalyaye mahkum oldu. Yine de hayata küsmediğini söyleyen Karagöz, "Burada çalışarak birçok engelimi aştım. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ailemin desteğiyle arabamı aldım, hedefim bir ev sahibi olmak. Umutlar hiçbir zaman bitmez ve hayat bitti dediğiniz anda tekrardan başlayabiliyor" dedi.
CESUR DAVRANDI, ŞOFÖR OLDU
Belediyede otobüs şoförü olarak çalışan 2 çocuk annesi Gülgün Yalçınkaya (42) ise, 2005 yılında eşini akciğer kanseri nedeniyle kaybettikten sonra ehliyet almaya karar verdiğini belirtti. Yalçınkaya, "Kadınlar ne yaşarlarsa yaşasınlar hiçbir zaman pes etmesinler. Çocuklarınız varsa sorumluluklarınız varsa hayatta pes etmek gibi bir şansınız zaten yok. Yapabilir miyim yapamaz mıyım diye korkmasınlar ve cesur davransınlar hayatın tekrarı yok" diye konuştu.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF