Muğla'da 'sıfır atık projesi' semineri

Güncelleme Tarihi:

Muğlada sıfır atık projesi semineri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 17:44

Muğla'da 'sıfır atık projesi' semineri

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi'nin 9'uncu ayağı, Muğla'da gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hayata geçirilen, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içerisinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen 'Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi'nin 9'uncu ayağı, Muğla'da yapıldı. Bu kapsamda kentte gerçekleştirilen seminere; Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Muğla'ya bağlı ilçeler Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas, Ortaca, Ula, Yatağan bölgelerindeKİ turistik otel yetkilileri, Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü çalışanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Çevre kirliliğiyle ilgili tanıtım filminin ardından konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Dünya Bankası verilerine göre 2025 yılında dünyadaki atık miktarının 2 milyar tona ulaşmasının beklendiğini söyledi. Türkiye'de 1999 yılında atık miktarı 17 milyon ton iken, 2015 yılında 31 milyon tona ulaştığını, 2023 yılında ise 38 milyon tona ulaşacağını belirten Dökmeci, "Türkiye'de olan atıkların yüzde 52'si organik atıklar. Yüzde 6'sı plastik atıklar, yüzde 10'u kağıt atıklar, yüzde 4'ü cam, yüzde 2'sini metal ve kalan kısmını ise diğer atıklar oluşturuyor. Bu oranlara bakıldığında birçok atığın geri dönüşümü sağlanabilir. Ülkemizde atık yönetiminin en önemli ilkesi, atıkların geri kazandırılmasıdır. Başta çevre kanunu olmak üzere, çevre mevzuatını oluşturan bütün hukuki düzenlemelerle ilgili atıkların, yeniden geri dönüşüme kazandırılması yönetim prensiplerinden biri olarak ele alındı" diye konuştu.

Seminere katılan Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ise, 'Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi'nin 25 yıllık memurluk hayatında Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olarak gördüğünü belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Hülya Çakır, katılımcılara neler yapılması gerektiğini anlatarak soruları cevaplandırdı. Öte yandan 30 pilot ilde yapılacak projeyle ilgili seminerinin 10'uncu ayağının, 21 Haziran 2018 tarihinde Denizli'de gerçekleştirileceği belirtildi.

MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!