Güncelleme Tarihi:
MUĞLA (AA) - İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, insanlarda beslenme kültürünün hızla değiştiğini belirterek, "İstanbul’da milyon dolarlara aldıkları yeri 5-6 yıl sonra 250 bin dolara zor satacaklar. Çünkü insanlar Anadolu’ya göç edecekler. Anadolu toprakları evliyaların yaşadığı topraklar, bereketli topraklardır" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen "Ruh ve Beden Sağlığı Konferansı"nda konuşan Vali Amir Çiçek, beden ve ruh sağlığı iyi toplumların huzurlu olacağını belirterek, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini kaydetti.
Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik ve demokrasinin ancak iç güvenlik ve kamu düzeni sağlanan ülkelerde söz konusu olduğunu belirtti.
Devlet ile vatandaş arasında güvenin oluşmasının önemine değinen Tipioğlu, vatandaş memnuniyetine büyük değer verdiklerinin altını çizdi. Tipioğlu, gelişmiş ülkelerin polis teşkilatlarının suçla mücadelede üniversitelerle ortaklaşa çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
"Polisiye yöntemler, suçların önlenmesinde ve suçluların yakalanmasında başarı sağlayabilmek için tek başına yeterli değil. Muğla Emniyet Müdürlüğü, güvenlik hizmetlerine sivil katılımı sağlayacak her türlü bilimsel nitelikte araştırmalara, vatandaş memnuniyeti sağlama yönüyle her türlü halkla ilişkiler çalışmalarına, sivil toplum kuruluşlarımızın düşüncelerine büyük önem vermektedir. Polislik mesleğini bir güvenlik mühendisliği olarak görmekte, bu anlayışa göre hizmet vermekteyiz."
- "Anadolu, doğal tohumun gen bankası"
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Ruh ve Beden Sağlığı" konulu konferans verdi. Uzun ve sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenip, hareket edip, sağlıklı bir ruh yapısına sahip olmak gerektiğini vurgulayan Saraçoğlu, doğaya dönmek için toplumsal bir hareketin gerektiğini ifade etti.
Anadolu topraklarının kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten İbrahim Saraçoğlu, "Anadolu topraklarının tüm ürünleri bir markadır. Anadolu, doğal tohumun gen bankasıdır. İstanbul'da milyon dolarlara aldıkları yeri 5-6 yıl sonra 250 bin dolara zor satacaklar. Çünkü insanlar Anadolu'ya göç edecekler. Anadolu toprakları evliyaların yaşadığı topraklar, bereketli topraklardır" dedi.
Dünyanın hiçbir yerindeki toprağın Anadolu ile mukayese edilemeyeceğinin altını çizen Saraçoğlu, şöyle konuştu:
"Dünya tarihinde dört dönem buzul çağı var. Her biri bir buçuk milyon yıl sürdü. Ama son dönem 250 bin yıl süren buzul çağını Anadolu toprakları yaşamamıştır. İşte bu 250 bin yıllık sürede 250 bin defa topraktaki bitkiler çiçek açıyor. Bu ne demek? Adaptasyon demektir. Toprağa olan yatkınlık demektir. Anadolu'ya baktığınızda altı farklı klimatolojik bölge sayarsınız, bu Anadolu'ya özgü bir şeydir. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Yüce Allah Enbiya suresinin 13. ayetinde 'Kaçmayın, terk etmeyin, yurtlarınıza geri dönün bunun hesabına çekileceksiniz' diyor ve devamında da diyor ki 'Biz bunları size süs olsun diye yaratmadık. Eğer süs olsun diye yaratsaydık, bunu kendi katımızda yapardık' diyor. Demek ki insanoğluna burada büyük sorumluluk düşüyor."