MuÄŸla Barosu'ndan salon için yer tahsisi iptaline eleÅŸtri

Güncelleme Tarihi:

Muğla Barosundan salon için yer tahsisi iptaline eleştri
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 09, 2017 11:39

Muğla Barosu'ndan salon için yer tahsisi iptaline eleştri

Haberin Devamı

MUĞLA Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, anayasa değişikliği için Fethiye İlçesi'nde yapılacak toplantıda kiraladıkları DSİ Salonu'nun yer tahsisinin iptal edildiğini belirterek, kararı eleştirdi.

MuÄŸla Barosu tarafından Fethiye Ä°lçesi'nde bugün saat 15.00'te düzenlenecek toplantıda, Prof. Dr. Süheyl Batum ve Türkiye Barolar BirliÄŸi (TBB) Av. Prof. Dr. Metin FeyzioÄŸlu konuÅŸmacı olarak katılacak. Baro tarafından toplantının yapılacağı DSÄ° Salonu, öncesinden kiralandı.  Ancak, yer tahsisi dün (çarÅŸamba) iptal edildi.  Baro BaÅŸkanı Av. Cumhur Uzun, kararı eleÅŸtirdi. Uzun, toplantının  Fethiye Kültür Merkezi'nde yapılacağını duyundu. Yer tahsisinin iptal edilmesine iliÅŸkin yazılı bir açıklama yapan Uzun, "BilindiÄŸi üzere ülkemiz yakın tarihte anayasa deÄŸiÅŸiklikleri için referanduma gidiyor. Yapılacak referandumda halkımızın daha bilinçli tercihte bulunabilmesi için anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ülkemiz yönetiminde ne tür deÄŸiÅŸikliklerin olacağı, bunların evrensel hukuktaki yeri ve sonuçları konusunda uzmanlarıyla anayasa hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum ve TBB BaÅŸkanı Avukat Prof. Dr. Metin FeyzioÄŸlu'nun konuÅŸmacı olarak katılacağı bir toplantıyı, bugün Fethiye Devlet Su Ä°ÅŸleri Salonu'nda yapmayı kararlaÅŸtırmış ve bu amaçla salon tarafımıza kiralanmış olmasına, afiÅŸlerin buna göre basılmış olmasına raÄŸmen Devlet Su Ä°ÅŸleri Fethiye Åžube Müdürlüğü salon tahsisimizin iptal edildiÄŸini tarafımıza bildirmiÅŸtir. Yapılan salon tahsis iptali halkımızın bilgi edinmesine engel oluÅŸturmayı amaçlayan, referandum öncesi yapılacak deÄŸiÅŸikliklerin anlatılmasının önüne geçilmek istendiÄŸi anlamına gelmektedir" dedi.Â

Anayasa gibi ülkenin ve milletin geleceğini on yıllar boyunca etkileyecek değişiklikler için bilgilenmekten değil, bilgisizlikten kaçınılması gerektiğini ifade eden Uzun, salon iptalini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Cavit AKGÃœN / MUÄžLA, (DHA)

FOTOÄžRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!