Güncelleme Tarihi:
MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Dünya Balıkçılık Günü için öğrencilere ve personele 5 bin adet balık ekmek ikram etti.
MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından üniversitedeki bir kafeteryada düzenlenen balık ekmek şenliğine ilgi büyük oldu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla'nın su ürünleri bakımında zengin olduğunu söyleyerek, bölgede balık çeşitliliğini arttırmak istediklerini ifade etti. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş ise, ülkede kişi başına tüketilen balık oranının düşük olduğunu belirterek, "Dünyada kişi başına tüketilen balık ortalama 25 kiloyken, Türkiye'de 6 kilo, Avrupa'da 16 kilo, Japonya'da ise 90 kilogramdır" dedi.
Dünya Balıkçılık Günü için öğrencilere ve personele, 5 bin adet balık ekmek ikram edildi.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF