Güncelleme Tarihi:
İZMİR Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Japon Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nün öğrencileri, 4. Uluslararası Tasarım Çalıştayı kapsamında Bodrum'da bir araya gelerek mavi yolculuğun gelişmesi için projeler üretti.
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Japonya'daki Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 4. Uluslararası Tasarım Çalıştayı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı. Çalıştaya, iki üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Çalıştayda, Türk ve Japon öğrenciler mavi yolculuk ve yat charter sektörünün geliştirilebilmesi için farklı projeler tasarladı. Bodrum'un farklı yerlerinde 2 gün boyunca araştırma yapan 25 öğrenci ve öğretim üyesi, araştırma sonunda yat ve tekne imalatçılarını ve Bodrum Deniz Müzesi'ni ziyaret etti.
PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Öğrencilerin hazırladığı projeler, Bodrum'un Gümbet Mahallesi'ndeki The Best Life Otel'de görücüye çıktı. Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz'ün de aralarında bulunduğu sektör temsilcileri öğrencilerin hazırladığı projeleri değerlendirdi. Shizuoka Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasuko Takayama ise Bodrum'da çok güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü ile ortak çalışıyoruz. Bodrum'da deniz sektörü üzerine projeler yaptık. Şu anda da projelerimizi tanıtıyoruz" dedi.
20 ÖĞRENCİDEN 4 PROJE
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, çalıştayın 4 yıldır sürdürüldüğünü belirterek "Bu çalıştay kapsamında bir yıl Türkiye'de bir yıl Japonya'da çalışılıyor. Japon ve Türk öğrenciler bir araya geliyor ve bir araya gelinen ülkenin herhangi bir sektörüne veya problemine dair fikirler geliştiriyorlar. Bu sene özellikle Bodrum'u seçtik. Daha önce ulaşım araçları veya turizm sektörünü bir araya getiren projeler ile ilgili çalışılıyordu. Bodrum'un 'Mavi Yolculuk' dediğimiz marka değeri taşıyan bir yönü var. Japonları bu mavi yolculuk ile tanıştırıp Türk öğrencileri ve Japon öğrencilerin tasarımları ile mavi yolculuğa yeni bir boyut katmayı istedik. Önce birebir bu mavi yolculuğu yaşadılar, problemlerini saptadılar. Daha sonra da Türk Japon karışık 20 öğrenci 4 farklı proje ile karşımıza çıktı. Tekne tasarımından tutun o mavi yolculuk sırasındaki hizmetle ilgili her detay projelendirildi" dedi.
Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF