Marmaris'te Halk Kütüphanesi'nden müzikli masal etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Marmariste Halk Kütüphanesinden müzikli masal etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 10:36

Marmaris'te Halk Kütüphanesi'nden müzikli masal etkinliği

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Halk Kütüphanesi tarafından, okul öncesi çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla müzikli masal etkinliği düzenlendi.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla her yıl 13-17 Kasım tarihleri arasında kutlanan 'Dünya Çocuk Kitapları Haftası' kapsamında Marmaris İlçe Halk Kütüphanesi müzikli masal etkinliği düzenledi. 'Guguklu Saatin Küçük Kuşu' adlı kitap, masal anlatıcısı İlkay Demirel ve gitarist Şemsettin Gürsel ile birlikte 4 gün boyunca okul öncesi eğitim alan 200 çocuğa okundu. Masal etkinliğinde çocuklara kütüphanenin anlamı ve okumanın yararları anlatıldı. Ayrıca ilkokul birinci sınıfta okuyan öğrencilere kütüphane gezdirilerek bilgiler verildi.

Marmaris İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şermin Turan Aydın, "Bu etkinlikle çocuklara kitap okuma sevgisi kazandırmayı, daha çok ve kaliteli çocuk kitabı yazılmasını sağlamayı, anne ve babaları, çocukları için kitap almaya yönlendirmeyi, çocuklara, evlerinde, kendi kitaplıklarını kurmaya teşvik etmeyi, okul ve sınıf kitaplıklarını zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Çocuk kütüphanelerinin sayısını arttırmayı sağlamakta hedeflerimiz arasında. Ders kitapları dışındaki kitapların da okunmasını sağlamayı, yeni çıkan ya da çok talep gören çocuk yayınlarının takibini sağlamayı, yazarlarla çocukları imza günlerinde buluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!