Madımak'ta ölenler Bodrum'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Madımakta ölenler Bodrumda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 11:43

Madımak'ta ölenler Bodrum'da anıldı

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla), (DHA)- SİVAS'taki Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydınlar, facianın 24'üncü yıl dönümünde Bodrum'da düzenlenen etkinlikle anıldı. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen anma etkinliğinde Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklaması ve semah gösterisi yapıldı.
Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 24'üncü yıldönümünde Bodrum'da anma etkinliği düzenlendi. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye Meydanı'nda dün akşam saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. 33 aydının isimlerinin söylenerek, temsili canlandırma yapılan etkinlikte, yere karanfiller bırakılırken bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından da semah gösterisi yapıldı.
Anma etkinliğine katılanlar ellerinde 'Pir Sultanlar ölümsüzdür', 'Sivas'ın ışığı hiç sönmeyecek' ve 'İnsanlık suçu unutulamaz' yazılı dövizler taşıdı.
Dernek üyesi gençler Mehmet Can Kösedağ ve Melis Temiz, basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Yitirdiğimiz canları anmak ve onları katleden zihniyeti kınamak için burada bulunuyoruz. Bozuk düzende sağlam çark olmaz diyen, haksızlığa ve zulme başkaldıran Pir Sultan Abdal'ı asan ve astıran zihniyet, bundan 24 yıl önce Sivas Madımak Oteli'ne Pir Sultan Abdal'ı anmak için giden 33 insanımızı diri diri yakmış ve bu yanışı seyretmiştir. Geçen bu 24 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır. Sadece Aleviler'e karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunamamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır. İnsanlık suçu zamanaşımına uğrayamaz. İnsanlık suçu affedilemez. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Sivas'ta işlenen insanlık suçu unutulur mu? Unutulabilir mi? Unutmadık, unutmayacağız" denildi.
Anma etkinliğine katılanlar, açıklamanın ardından 'Sivas'ı unutma unutturma', 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hak hukuk adalet', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı. Kalabalık, daha sonra türküler söyleyerek anma etkinliğini tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!