Kumda/Suda konseri Tord Gustavsen Trio ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Kumda/Suda konseri Tord Gustavsen Trio ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 13:14

Kumda/Suda konseri Tord Gustavsen Trio ile başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 14'üncüsü bu yıl gerçekleştirilen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 'Kumda/Suda' konserlerinin ilkinde  Norveçli caz grubu Tord Gustavsen Trio, sahne aldı. Trio, konserde besteledikleri beş yeni eseri ilk kez seslendirdi.

Uludağ Premium sponsorluğunda Gümüşlük Sahili'nde düzenlenen konserde, caz müzisyenleri arasında, yenilikçi ve içsel tarzıyla öne çıkan, dünyanın birçok ülkesinde trio ve quartetleriyle yoğun turlar gerçekleştiren Tord Gustavsen büyük ilgi gördü. Doğal fon oluşturan gün batımınındaki konserde piyanonun başına geçen Gustavsen'e, davulda Jarle Vespestad ve kontrbasta Sigurd Hole eşlik etti. Tord Gustavsen Trio, konserinde 'Right there', 'Taken of Tango', 'Suite' gibi parçaları seslendirirken triodan ayrıca beş eserlik bir dünya prömiyeri geldi. Tord Gustavsen Trio, son besteledikleri beş yeni eseri ilk kez Gümüşlük'te cazseverler için çaldı. İzleyenlerin beğenisini toplayan beş yeni parça büyük alkış aldı. Konserin sonunda ayakta alkışlanan Norveçli sanatçılar, bis yaparak geceyi sonlandırdı.

Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, "Bizim için de çok özel bir konser oldu. Caz dünyasında bu kadar saygın bir grubun beş yeni parçasını festivalimizde dünya prömiyeri yapması çok sık karşılaştığımız bir şey değil. Seyirci de bundan çok memnun. Güzel konserlerimiz devam edecek" dedi. Konseri 500 kişi izledi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!