Kaskın önemini anlattılar kask kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Kaskın önemini anlattılar kask kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 08:48

Kaskın önemini anlattılar kask kazandılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, motosiklet ve bisiklet sürücüleri arasında kask kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen, 'Hayalimdeki Kask' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi. Öğrencilerin ödülleri de kask oldu.

Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ilk üç dereceyi paylayan öğrencilere, Datça

Kaymakamı Vehbi Bakır tarafından ödül olarak kask verildi. Başarılı öğrencileri makamında kabul ederek ödüllerini veren ve yaptıkları resimleri tek tek inceleyerek bilgi alan Kaymakam Bakır, kişisel sorumluluğun geliştirilmesine yönelik projeye katkı veren herkese teşekkür etti.

İnsanların kendilerine karşı görevlerden birinin, kendi sağlığını korumak olduğuna değinen Bakır, "Bunun farkına varmak, hayatımızın değerli olduğunun farkına varmaktan geçiyor. Kask ve emniyet kemeri gibi yaşantımızın her alanında, işimizde, evimizde, sosyal alanlında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Bu konuda bilinç oluşması ve farkındalığın gelişmesi için, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve gönüllülerle birlikte bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde motosiklet ve bisiklet kullanımında kask takılmasının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak adına, öğrenciler arasında düzenlediğimiz resim yarışmasında, birbirinden güzel eserler ortaya çıktı" dedi. Kaymakam Bakır, ödül kazanan resimlerin dönüşümlü olarak, muhtarlık ve okullarda sergileneceğini belirtti.

Yarışmada ortaokul dalında ilk üç dereceyi sırasıyla Kaan Can Direk, Doğukan Güllü ve Batuhan Özer paylaşırken, liseler arasında Derya Suçin birinci, Utku İltir ikinci, Elsem Ataşıer üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler kaskla ödüllendirildi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!