Güncelleme Tarihi:
MUĞLA İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yürütülen 'Tat, Tanı ve Doğada Bırak' projesinin çalışmaları kapsamında kadın çiftçiler için Ula ilçesine teknik gezi düzenlendi.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce kadın çiftçiler ile öğrencilere yönelik gıda ve beslenme için biyoçeşitliliğin önemine değinilen 'Tat, Tanı ve Doğada Bırak' isimli proje kapsamında yenilebilir otlar tanıtılıyor. Otların toplanma zamanı ve beslenmedeki önemi için Menteşe ile Milas İlçeleri'nde 68 kadın çiftçi ve 48 öğrenciye eğitim verildi. Proje çerçevesinde kadın çiftçilere yönelik teknik gezi düzenlendi. Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi'nde kuşkonmaz yetiştiriciliği yapan ODTÜ işletme mezunu olan Aslı Aksoy'a ait tarlalar gezildi. Bölgede 'tilkişen' olarak bilinen kuşkonmaz yetiştiriciliği hakkında bilgi veren Aksoy, yurt dışında bir gezide kuşkonmaz yediğini ve çok beğendiğini, sonrasında yaptığı araştırmada pazar açığı olduğunu ve böylece bu işe başlama kararı aldığını söyledi.
Çiftçilikle ilgili hiçbir bilgisi, arazisi ve birikimi olmadan üreticiliğe başladığını ifade eden Aksoy, planlı ve iş disiplini olan her işte başarılı olunabileceğine vurgu yaptı. Muğla bölgesinin kuşkonmaz yetiştiriciliği için çok uygun olduğuna dikkat çeken başarılı çiftçi, istekli olan herkese bu konuda yardım edebileceğini ifade etti. Kadın çiftçilere tarafından ilgi gösterilen teknik gezi Akyaka'da yapılan azmak turu ile son buldu.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz, "Projemiz bu yıl başladı. Hedef kitle kadın ve çocuklarımız. Yıl boyu eğitimlerimiz devam edecek. Bakanlığımızın Lider Çocuk Tarım Kampı projesi kapsamında bu yılın ana tema konusu seçilen doğada yenilebilir otlar konusunda Muğla'da yakın tarihte öğrencilere yönelik geziler düzenlenecek" dedi.
Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAFLI