Jandarma, Atatürk köşesini yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Jandarma, Atatürk köşesini yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 16:25

Jandarma, Atatürk köşesini yeniledi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'deki, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun isminin verildiği  ilkokulundaki Atatürk ve Şehitlik Köşesi İl Jandarma Komutanlığı tarafından yenilendi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı örnek bir çalışmaya imza attı. Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu'ndaki yenilenen Atatürk ve Şehitlik Köşesi'nin açılışı için düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, şehit yakınları, gaziler, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Amir Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşundan bugüne kadar vatan, millet, bayrak ve bağımsızlığımız için şehit veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Tek millet olarak bir ve diri olacağız. Emanet Türk milleti için önemlidir. 1974 yılında Kıbrıs'a barış için ilk çıkarma yapan askerlerimizin başındaki şehit komutanımız Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun emaneti bizim için çok önemli. Bu emanetin de gelecek kuşaklara aktarılması ve korunması için yapılan çalışmada emeği geçenleri teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yenilenen Atatürk ve Şehitlik Köşesi'nin açılışı yapıldı.

Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri 50. Piyade Alayı Komutanı Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, çıkarmanın ikinci gününde havan mermisi isabet etmesi sonrasında şehit düştü. Şehit Albay'ın ismi, Türkiye'nin 29 değişik noktasında ve Kıbrıs'ta ismi birçok okula, caddeye ve meydana verildi.

Şehit Albay'ın ismi Muğla'nın Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesi'ndeki ilkokulunda yaşatılıyor.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!