İztuzu Plaj İşletmesi Doktob’a Devredildi

Güncelleme Tarihi:

İztuzu Plaj İşletmesi Doktob’a Devredildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 15:28

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN PROTOKOL İLE MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİNE DEVREDİLEN İZTUZU PLAJININ İŞLETMESİ, PROTOKOL İLE DALAMAN, ORTACA, KÖYCEĞİZ TURİSTİK OTELCİLER VE TURİZM İŞLETMECİLERİ BİRLİĞİ (DOKTOB)’A DEVREDİLDİ.

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki dünyaca sahili ve Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Sahili işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) arasında imzalanan protokol ile DOKTOB’a devredildi.
Uzun süre yöredeki çevrecilerin eylemlerine sahne olan İztuzu Plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından protokol ile 2015 yılının başlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilmişti. Devir sonrası plajda bulunan büfe, şezlong ve şemsiyelerin işletilmesi işi vali Amir Çiçek Başkanlığında yapılan protokol ile DOKTOB’a devredildi. Protokol törenine Vali Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar katılı.
Valilik 75. Yıl salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, “Turizm, kaliteli, etkili ve verimli bir hizmet yapılırsa Muğla’da en üst seviyeye çıkartırız. Bu nedenle DOKTOB ile Üniversitemiz arasında bir protokol hazırlandı. Bizim himayemizde, bizim huzurumuzda bu protokolü imzalayacaklar. Dalaman, Dalyan, Köyceğiz, Ortaca ve İztuzu alanındaki turizm potansiyeli en iyi şekilde hizmet yapacak şekilde birlikte projeler geliştirecekler. Bu projeleri uygulayarak 12 aya yayan bir turizm, alternatif turizm çalışmaları başladı. Meyvelerini önümüzdeki yıllarda inşallah göreceğiz. Bu protokol ile 6 aylık bir turizm değil, 12 aya yayılacak bir turizmin ilk adımı olacak inşallah” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversitenin temel ilkelerinden birisinin, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında sektör temsilcileri ile birlikte bölgedeki sorunların çözümünden öte, bölgenin her açıdan gelişmesi için birlikte işbirliği yapmak olduğunu belirtti. Harmandar, “Turizm bölgemizin en önemli sektörlerinden birisidir. Sadece turizm denildiği zaman Bodrum, Marmaris ve Fethiye akla gelmemeli. Dalyan, Ortaca, Köyceğiz gibi yerlerde de dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. İztuzu kumsalı dünyada ödül almış kumsallarımızdan birisidir. DOKTOB yönetimi bizimle çalışmak için bir başvuru yaptılar. Bir protokol hazırlandı. Turizm Fakültemizin kontrolünde akademik ve bilimsel çalışmaları fakültemizin önderliğinde bu işi yapacağız. Amacımız bu bölgemizi turizm açısından daha da geliştirmek” dedi.
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler Ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, 3T denilen ‘Turizm, Tarım ve Tarih’ değerleri olan dünyada eşi olmayan bir ile sahip olduklarını söyledi. Okutur, “Üniversitemiz Mansur hocamızın önderliğinde halka, halkın hizmetine açıldı. Şu anda Üniversitemizin bütün birimleri ile ekonomik, bilimsel ve araştırma olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalar Muğla’mızın ekonomik ve turizm potansiyelinde etkili olacaktır. İşbirliği protokolünde Turizm Fakültesi Dekanımız Ozan hocamızın büyük emeği var. Sayın valimizin bu kadar kısa bir süre içinde sorunlarımıza vakıf olması ayrı bir mutluluk” dedi.
Konuşmaların ardından İztuzu plajının işletmesini içeren protokol Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler Ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur arasında imzalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!