İstanbullu ressamların buluşma adresi Datça

Güncelleme Tarihi:

İstanbullu ressamların buluşma adresi Datça
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 10:50

İstanbullu ressamların buluşma adresi Datça

Haberin Devamı

İSTANBUL merkezli Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyesi 8 ressam, Muğla'nın Datça İlçesi'nde karma resim sergisi açtı.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına kalabalık bir davetli topluğu katıldı. 16 Eylül'e kadar açık kalacak sergide Nazan Akpınar, Ayşegül Bayraktar, Özlem Kalkan Erenus, Nihal Güres, Salime Kaman, Öznur Kepçe, Vernjin Şabçı ve Selçuk Uçku'nun eserleri yer alıyor.

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği Başkanı Nazan Akpınar, 1909 yılında, 'Osmanlı Ressamlar Cemiyeti' adı altında kurulan derneğin, Türkiye'nin en eski ve köklü sanat kurumlarından biri olduğunu söyledi. Türk resmine sahip çıkan derneğin, aynı zamanda plastik sanatlar alanında çağdaş yaklaşımları da desteklediğini belirten Akpınar, "Derneğimiz İstanbul, Ankara, İzmir gibi sanatsal etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştiği merkezlerin yanı sıra Anadolu'nun çeşitli illerinde de sergiler düzenleyerek, plastik sanatlar kültürünün yaygınlaşmasını öncelikli hedefler arasında görmektedir" dedi.

Datça'da 3 yıldır engeliler yararına düzenlenen sergilere destek veren Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyelerine, Datça Engelim Olmayın Derneği tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!