İngilizler Bodrum'a dönüyor

Güncelleme Tarihi:

İngilizler Bodruma dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 14:36

İngilizler Bodrum'a dönüyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) yetkilileri, 6 ila 8 Kasım arasında Londra World Travel Market (WTM) Turizm Fuarına katılarak turizm profesyonelleriyle bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, TAV Havalimanları Holding Satış ve Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay, BOYTAV Yönetim Kurulu üyelerinden, Salmakis Otel&Spa işletme sahibi Tuncay Karakaya, La Blanche Resort Genel Müdürü İlker Yeşilmen, Barbaros Yachting işletme sahibi Barbaros Güneş, Hilton Türkbükü Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Tangil, Vogue Hotel Satış Pazarlama Müdürü Erdem Başarır, BODER Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Özyurt ve Ali Akbaba ile birlikte Londra WTM Turizm Fuarı'na katıldı.

Fuarda yapılan görüşmeler sonucunda ise 2018 yılında JET2 Tur Operatörü tarafından Manchester ve Leeds şehirlerine ilaveten Birmingham, Glasgow, East Midlands, Newcastle, London Stansted'den Bodrum'a direk uçuşlar gerçekleştirileceği bildirildi. Uçuşların Mayıs ayında haftada 5 ile başlayıp yüksek sezonda 10 uçuşa çıkarak 30 Ekim'e kadar devam edeceği belirtildi. JET2 Tur Operatörü tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen uçuşlarda, 32 bin koltuk kapasitesinin 2018 yılında 93 bin 400'e çıkarıldığı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Koşullar, şartlar her ne olursa olsun Bodrum tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, ilçenin dünya markası olmasında en büyük katkıyı bugüne kadar en çok İngilizlerin sağladığını belirterek, "Bodrum'da 1970 yılından beri İngiliz misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim için Bodrum turizmine büyük bir katkıdır. Umuyorum ki BOTAV ve Bodrum'a gönül veren turizmcilerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar meyvesini en güzel şekilde verecektir. Direkt uçuşların artmaya başlaması, Bodrum'a ilginin bir göstergesidir. Özellikle İngiltere'den başlatılacak direkt uçuşlarla çok daha fazla sayıda İngiliz turisti yarımadamızda görmeye başlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!